Tarih: 29.01.2021 11:56

NITELIKLI EGITIM BULUSTAYI EGITIME GÖNÜL VERENLERI VE ÖGRENMEYE MERAKLILARI BULUSTURUYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Nitelikli Egitim Bulustayi; egitime erisim olanagi kisitli olan gruplara ulasmayi hedefleyen Ögrenme Meraklilari Egitim Kooperatifi ile egitimi yer yas, cinsiyet ayirmaksizin herkese ulastirmayi hedefleyen SosyalBen Vakfi birlikte gerçeklestirecek. 

Benzer misyonlara sahip 2 güçlü kurumun birlikteligiyle hayata geçen bulustay; egitime gönül veren, ögrenme merakini kaybetmemis ve gelisime, degisime açik 18 yasin üstündeki herkesin ücretsiz katilim saglayabilecegi, alaninda uzman birçok degerli ismin yer aldigi 4 farkli oturumda gerçeklesecek. 

Nitelikli Egitim Bulustayi egitim alanindaki çalismalari paylasmaya, gelistirmeye, var olan sorunlari tartismaya, anlamaya ve çözüm üretmeye yönelik webinar, söylesi ve atölyelerden olusuyor.

Bu oturumlarda; çevrim içi oyunlar, terapötik oyunlar, drama, siir, müzik, orff, çocuk yogasi, fiziksel aktiviteler, sanat, çizgi film, uzaktan egitimde ders tasarimi, yaratici yazma, nitelikli çocuk edebiyati, kodlama, kapsayicilik, ekoloji, elestirel düsünme, çocuklarla felsefe gibi pek çok baslik dikkat çekiyor. Aralarinda Prof. Dr. Artin Göncü, Müjdat Ataman, Doç. Dr. Oylum Akkus Ispir, Ece Çiftçi, Nil Memisoglu, Prof. Dr. Nurhan Yentürk ve Ibrahim Betil’in de olacagi webinarlarda ise egitimde gönüllülügün önemine, ögretmenin ve okullarin yeni rolüne ve egitimde degisen sisteme kadar pek çok konu hakkinda bilgiler paylasilacak. 

SosyalBen Vakfi Kurucusu Ece Çiftçi, katilim formu açildiktan kisa bir süre sonra kontenjanlarin dolduguna ve bu ilginin kendisini çok mutlu ettigine deginirken, “Sosyal girisim yolculuguna çikarken amacim sadece çocuklara fayda saglamak degildi. Toplumsal sorunlari fark etmek ve bu sorunlara çözüm yollari üretmek de en büyük istegimdi. Bu açidan baktigimda günümüzde çocuklarin, ebeveynlerin ve egitimcilerin aklinda büyük oranla “Yeni normalde nitelikli egitim mümkün mü?” sorusunun oldugunu fark ettim. Böylece bu soruya neden yanit vermeyelim ki diyerek “Nitelikli Egitim Bulustayi”ni gerçeklestirmeye karar verdik. Bizimle ayni amaç dogrultusunda yürüyen Ögrenme Meraklilari Kooperatifi ile yolumuz kesistiginde güzel isler gerçeklestirecegimizi anlamistim. Hayata geçirdigimizde egitim alaninda iz birakacagimiza inandigim bulustay için oldukça heyecanliyim” dedi. 

Egitim konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler ve alaninda uzman kisilerin ele alacagi konulari merak edenler, Nitelikli Egitim Bulustayi’nda gerçeklesecek webinarlari https://www.youtube.com/user/sosyalben adresinden canli olarak izleyebilecek. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —