Tarih: 27.04.2021 16:59

Normal Bir Güne Göre 4 Kat Otobüs 3 Kat Uçak Bileti Satildi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaskani Tayyip Erdogan, kabine toplantisinin ardindan koronavirüs salginiyla mücadelede yeni tedbirlerini açikladi. Açiklamaya göre 29 Nisan 2021 Persembe aksami saat 19.00'dan baslayip, 17 Mayis 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek sekilde 18 günlük tam kapanma karari alindi. Bu kararin ardindan kisitlama öncesi sehirlerarasi seyahat etmek isteyen vatandaslar ise bilet sitelerine yöneldi.

“Bazi Siteler Yogunluktan Kitlendi”

Dün geceden itibaren uzun zamandir durgun olan sektörün kisa süreli de olsa bir hareketlilik yasadigini belirten biletall.com Ceo’su Yasar Çelik, “Açiklamanin hemen ardindan hem çagri merkezi hem site üzerinden yogunluk basladi. Mobil uygulamalardan bilet alimi da yüksek oranda gerçeklesti.  Ilk 1 saat içinde birçok firmanin biletleri tükendi. Normal bir güne göre 4 kat otobüs bileti, 3 kat uçak bileti satildi.   Yogunluk dün geceye göre nazaran daha az sekilde devam ediyor. Bazi seyahat siteleri kilitlendi.  Firma olarak bu duruma güçlü altyapimiz ile hazirlikliydik, süreci sorunsuz sekilde atlattik” ifadeleri kullandi.

“Iptaller Gelmeye Basladi”

Bir günlük artis karsisinda 20 günlük is durmasi, maalesef sektörün bekledigi bayram hareketini de ortadan kaldirdigina dikkat çeken Çelik, sözlerine söyle devam etti:  Dün gece yogun bir sekilde satin alma süreci yasanirken bugün de kapanma tarihleri için iptaller gelmeye basladi. Ayrica alinan kararlar kapsaminda; uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu tasima araçlariyla yapilacak seferlerde yolcularin araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulamasi muhakkak yapilacak ve tanili/temasli gibi sakincali bir durumun olmamasi halinde araca alinacaktir. Bu süreçte seyahat edeceklerin izin almasi gerekiyor.  Seyahat izin belgesi ise Alo 199 veya e-Devlet üzerinden alinabilecek. Sehirler arasi faaliyet gösteren toplu tasima araçlari (uçak hariç); araç ruhsatinda belirtilen yolcu tasima kapasitesinin %50'si oraninda yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcularin oturma sekli yolcularin birbirleriyle temasini engelleyecek (1 dolu 1 bos) sekilde olacak.” 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —