NORMALLESME BEKLENIRKEN 10 IL IÇIN TAM KAPANMA ÖNERISI GÜNDEMDE!

Pandemi sürecindeki mücadelede 1 Mart itibariyle yeni döneme geçme planlari yapilirken, bazi sehirlerdeki vaka sayilarinda yasanan patlama nedeniyle, bu iller için 15 gün sokaga çikma yasagi önerisi yeniden gündeme geldi.

Gündem 24.02.2021 19:43:09 0
NORMALLESME BEKLENIRKEN 10 IL IÇIN TAM KAPANMA ÖNERISI GÜNDEMDE!

Koronavirüs vaka sayilarinda düsme beklenirken, bazi bölgelerde siçrama yapti. Özellikle Karadeniz illerinde durum vahim denecek düzeye ulasti.En büyük siçrama ise Ordu’ da oldu. Vaka sayilarindaki bu yükselis nedeniyle, bu bölgeler için tam kapanma talepleri dile getirilmeye basladi.

Son verilere göre; Ordu en büyük siçramayi yaparak 100 binde 228 ile salginin en yogun yasandigi il haline geldi. Ordu'yu, Giresun, Trabzon, Samsun, Tokat, Bolu, Sakarya, Ardahan, Adiyaman, Erzurum takip etti.

15 GÜN SOKAGA ÇIKMA YASAGI ÖNERISI

Bu bölgelerde  görev yapan uzmanlar,  bölge için en az 2 haftalik tam kapanmanin sart oldugunu ifade ediyorlar. KTÜ Tip Fakültesi Tibbi Mikrobiyoloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Faruk Aydin vakalardaki siçrayisa dikkat çekip, "Bölgedeki bu durumun devami veya bunu kirmanin mutlaka bir yolunun bulunmasi gerekiyor. Bunlardan bir tanesi olarak en azindan 15 günlük tam kapanmayi önermek istiyorum" dedi.




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °