Tarih: 23.01.2021 17:51

Normallesme için flas adim! Yasak kaldirildi...

Facebook Twitter Linked-in

 Türkiye'de son 24 saatte 163 bin 342 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapildi, 5 bin 967 kisinin testi pozitif çikti, 149 kisi hayatini kaybetti, 6 bin 18 kisinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasinin sona ermesiyle iyilesen sayisi 2 milyon 296 bin 50'ye yükseldi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, mansetlere tasinan kafe ve restoranlarin sartli olarak açilmasiyla ilgili olarak, "O konuyla ilgili olarak da kabine toplantimizda insallah bunun degerlendirmesini yeniden ele alacagiz. Çünkü endiselerimiz var. Maalesef her ne kadar siki tutacagiz diyorlarsa da, daha önce de bunlar söylendi. Maalesef siki tutulmuyor" diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, "Su anda basarili bir süreç var. Basarili bir süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir seyin altina girmek istemiyoruz, o riski almak istemiyoruz. Diyoruz ki, bu süreci dikkatle yürütelim, basarili bir sekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakariz, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapilabilir" dedi.

Erdogan, bir soru üzerine, "Asi konusunda su anda ikinci parti asimiz nasip olursa, yani onayi çikti Çin'den, büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek ve bu yas grubunu sizler de ifade ettiniz, bu yas grubu huzurevlerinde vesaire kalanlara yönelik asilarimiz devam edecek. Tabii bu arada yine Bilim Kurulu'nun yapacagi çalismayla birlikte de kademelendirme aynen belirlenerek, o kademe çerçevesi içinde de asi süreci devam edecek" ifadelerini kullandi.

8 ve 12’nci sinif ögrencileri ve mezunlar için istege bagli açilan resmi okullardaki destekleme ve yetistirme kurslarinda, özel okullardaki takviye kurslarinda ve 12’nci siniflara yönelik özel ögretim kurslarinda yüz yüze egitim ara tatille birlikte baslatilacak.

8 VE 12'LERE ÖZEL IZIN ÇIKTI 
Restoran ve kafelerle ilgili durum devam ederken sinav sürecindeki ögrencilerle ilgili de yeni bir gelisme yasandi. Sinava hazirlanan 8 ve 12'nci siniflar için de yüz yüze egitim basladi. Kurslara katilan ögrenciler, özel izinle sokaga çikma yasaklarindan muaf tutulacaklar.
Kuskusuz geçtigimiz mart ayindan itibaren en çok zorlananlar sinavlara girecek olan 8 ve 12’nci sinif ögrencileri. 6 Haziran’da yapilacak Liselere Geçis Sistemi (LGS) ile 26-27 Haziran’daki Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecek yaklasik 4 milyon ögrenci ve ögretmenleri bu ara tatilde derse devam edecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —