Normallesme için yeni tarih verildi!

Normallesme için yeni tarih verildi!

Koronavirüs vakalarinda yasanan düsüs sonrasi normallesme adimlarinin ne zaman atilacagi merak ediliyor. Dün Saglik Bakani Fahrettin Koca baskanliginda yapilan Bilim Kurulu toplantisinin ayrintilari ortaya çikti.

Saglik Bakani Fahrettin Koca baskanliginda dün Bilim Kurulu toplantisi gerçeklesti. Bakan Koca toplanti sonrasi, "Alinan tedbirlerle vaka sayisinda yüzde 80’e varan hizli bir düsüs saglandi. Ancak bütün çabalarimiza ragmen bu düsüs yavasladi" açiklamasini yapmisti.

CNN Türk muhabiri Duygu Avaz Bayram, canli yayinda okullarin açilmasindan, normallesme adimlarina kadar birçok önemli konunun ele alindigi dünkü kritik toplantinin ayrintilarini aktardi:

YÜZ YÜZE EGITIM NE ZAMAN BASLAYACAK?

"Bilim Kurulu, yüz yüze egitimin baslamasi için 15 Subat'in erken oldugunu düsünüyor. Sürecin ilerleyisine göre yüz yüze egitimin 15 Mart'ta baslamasi görüsü agirlik kazandi. Kurul, ögretmenler asilanmadan okullarin açilmamasi gerektigini belirtti.

RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bilim Kurulu, restoran ve kafelerin açilmasi için de vaka sayisinin düsmesi ve asilanma oranin artmasi gerektiginin altini çizdi."(kaynak mynet)