Nutuk'un Isigi Engel Tanimadi

Nutuk'un Isigi Engel Tanimadi

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Nutuk

Buca Belediyesi tarafindan görme engellilere Milli Mücadele’nin 100’üncü yilina özel olarak hazirlatilan Nutuk, Türkiye’nin dört bir yanindan talep aldi. Diyarbakir’dan Izmir’e onlarca engellinin mesajlarindan çok duygulanan Buca Belediye Baskani Av. Erhan Kiliç, “Amacimiz basta çocuk görme engelliler olmak üzere herkesin bu essiz basyapita erismesi, Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinin engel tanimadan gelecek nesillere isik olmasiydi, mutluyuz” dedi.

Buca Belediyesi tarafindan Milli Mücadele’nin 100’üncü yilina özel Braille alfabesiyle bastirilan ve geçtigimiz Izmir Enternasyonal Fuari’nda tanitimi yapilan Nutuk’a olan talebin yogunlugu, Belediye Baskani Av. Erhan Kiliç basta olmak üzere pek çok kisiyi duygulandirdi. Istekleri üzerine Türkiye Görme Özürlüler Kitapligi’na da incelemeleri için bir kitap gönderildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün basyapitini görme engellilere hediye eden Buca Belediyesi, sosyal medyadan telefonlara kadar pek çok mecrada bu kitaba sahip olmak isteyenlerin mesajlarini tek tek yanitladi, uzak kentlerdeki engellilere ise kargo yoluyla kitabi ulastirdi.

DIYARBAKIR’DA ÖGRETMENE GITTI
Kendisine kitap ulastirilanlardan biri de Diyarbakir’da Türk dili ve edebiyat ögretmenligi yapan görme engelli Ahmet Nursoy, kendisi gibi engelli olan esiyle birlikte sosyal medyadan yazdiklari mesaja aldiklari karsiliktan çok mutlu olduklarini belirtti. Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’in sosyal medya hesabina yazdigi mesajdan kisa süre sonra da kargonun geldigi bilgisini veren Nursoy, “Çok makbule geçti, tesekkürlerimi sunmayi bir borç bilirim. Diyarbakir’dan Izmir’e selamlar” dedi.

MILLI MÜCADELE RUHU YASASIN DIYE
Bu çalismayi “Milli Mücadele ruhunu yasamayan kalmasin” diyerek gerçeklestirdiklerini belirten Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, “Herkesin basucu eseri olmasi gereken ve en karanlik dönemlerde bile aydinlik bir umut asilayan Nutuk, görme engelli kardeslerimize de isik olsun istedik. Amacimiz basta çocuk görme engelliler olmak üzere herkesin bu essiz basyapita erismesi, Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinin engel tanimadan gelecek nesillere isik olmasiydi, mutluyuz” dedi.

Kitabi simdiye kadar Izmir ve sehir disindan onlarca engelliye ulastirdiklarini, sivil toplum kuruluslarinin taleplerini de karsiladiklarini belirten Kiliç, “Heyecan duydugumuz daha çok proje var. Nutuk’un sagladigi motivasyonla bu örnek projelere devam edecegiz. Ilgi gösterenlere esas biz tesekkür ederiz” diye konustu.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °