O BÖLGELER IÇIN UYARI YAPILDI! SIDDETLI YAGMUR, TOZ TASINIMI VE SU BASKINI

Ülkemizin güneydogu kesimlerinde toz tasinimi beklendiginden ulasimda aksamalar, hava kalitesinde düsme gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

Gündem 9.08.2021 08:48:53 0
O BÖLGELER IÇIN UYARI YAPILDI! SIDDETLI YAGMUR, TOZ TASINIMI  VE SU BASKINI

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göreÜlkemizin kuzey, iç ve dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Iç Anadolu’nun dogusu, Bati Karadeniz kiyilari, Orta ve Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzeyi, Adana'nin kuzeyi, Osmaniye, Hatay’in kiyi, Kahramanmaras’in bati kesimlerinin yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Orta ve Dogu Karadeniz kiyilarinda kuvvetli, Samsun’un dogusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer siddetli olmasi bekleniyor. Rüzgarin; Güney Ege’de kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), Dogu Anadolu’nun güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecegi tahmin ediliyor. Ülkemizin güneydogu kesimlerinde toz tasinimi beklenmektedir.

MERKEZLERIMIZDE HAVA

ÇANAKKALE °C, 35°C     Parçali ve az bulutlu

EDIRNE °C, 35°C              Parçali ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 31°C           Parçali bulutlu

KOCAELI °C, 30°C           Parçali, yer yer çok bulutlu

A.KARAHISAR °C, 30°C   Parçali ve az bulutlu

IZMIR °C, 34°C                 Az bulutlu

KÜTAHYA °C, 29°C          Parçali ve az bulutlu

MUGLA °C, 37°C              Az bulutlu

ADANA °C, 36°C             Parçali yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinde kuzey çevreleri yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ANTALYA °C, 38°C          Az bulutlu

BURDUR °C, 34°C            Parçali ve yer yer çok bulutlu

HATAY °C, 32°C              Parçali yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra kiyi kesimleri yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ANKARA °C, 30°C           Parçali ve çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 28°C         Parçali bulutlu

KAYSERI °C, 26°C            Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KONYA °C, 29°C             Parçali ve çok bulutlu

BOLU °C, 25°C                Parçali ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 28°C             Parçali ve çok bulutlu


SINOP °C, 29°C               Parçali ve çok bulutlu, saatlerinde yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ZONGULDAK °C, 26°C    Parçali ve çok bulutlu, ögle ve aksam saatlerinde yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

AMASYA °C, 30°C          Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

RIZE °C, 29°C                  Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

SAMSUN °C, 29°C          Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; kuvvetli, dogu kesimlerinde yer yer siddetli olmasi bekleniyor.

TRABZON °C, 28°C         Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ELAZIG °C, 35°C             Parçali bulutlu

ERZURUM °C, 27°C        Parçali ve çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KARS °C, 26°C               Parçali ve çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

VAN °C, 29°C                 Parçali bulutlu

ADIYAMAN °C, 37°C      Parçali ve az bulutlu

DIYARBAKIR °C, 38°C    Az bulutlu ve açik

GAZIANTEP °C, 35°C     Parçali ve az bulutlu

KILIS °C, 36°C                Parçali ve az bulutlu

DENIZLERIMIZDE HAVA

KARADENIZ                   Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, dogusu yer yer kuvvetli olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, Rüzgar: Bati Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatidan 3 ila 5, dogusu 4 ila 6, gece saatlerinde 6 ila 8; Dogu Karadeniz'de bati ve kuzeybatidan 4 ila 6, aksam saatlerinden itibaren batisi 7 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,5 m, gece saatlerinde Bati Karadeniz’in dogusu yer yer 3,5 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta, kuvvetli yagis ve firtina aninda zayif.

MARMARA                    Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu; Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüs: Iyi.

EGE                                Hava Durumu: Az bulutlu ve açik, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydogudan, aksam saatlerine kadar kuzeybatidan 3 ila 5, güneyi yer yer 6; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatidan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, güneyi 2,0 ila 3,0 m, Görüs: Iyi.

AKDENIZ                       Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, Iskenderun Körfezi saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, Rüzgar: Bati Akdeniz'de bati ve güneybatidan, sabah ve gece saatlerinde kuzeybatidan, batisi kuzeydogudan 4 ila 6; Dogu Akdeniz'de bati ve güneybatidan, gece saatlerinde batisi kuzeybatidan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batisi yer yer 2,5 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

VAN GÖLÜ                  Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan, ögle saatlerinde kuzeybatidan, aksam saatlerinde güneybatidan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüs: Iyi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °