OCAK AYI OLAGAN MECLISI TOPLANIYOR

ALIAGA BELEDIYESI OCAK AYI OLAGAN MECLISI TOPLANIYOR

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
OCAK AYI OLAGAN MECLISI TOPLANIYOR

Aliaga Belediye Meclisi 2020 yilinin ilk toplantisi için bir araya geliyor. Meclis salonunda yapilacak olan ocak ayi olagan meclisi 7 Ocak 2020 Sali günü saat 18.00’de Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar yönetiminde gerçeklestirilecek. 

Baskanliktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar olmak üzere toplam 34 maddenin yer aldigi ocak ayi meclisi 3 Aralik 2019 tarihli meclis tutanaklarinin okunup oylanmasiyla baslayacak. Bilgilendirme bölümünde ise meclis üyeleri; Gülten Tasbas ile Sedat Sari'nin Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeliginden istifa ederek Iyi Parti meclis üyesi olarak görevlerini ifa etmelerine iliskin bilgilendirme okunacak. Ardindan baskanliktan gelen önergelerin ve komisyon raporlarinin oylanmasina geçilecek.

BASKANLIKTAN GELEN ÖNERGELER

1-Aliaga Belediyesi ve Türk Standartlari Enstitüsü arasinda Aliaga Belediyesi sinirlari içindeki asansörlü binalarin asansörlerinin periyodik kontrolü hakkinda isbirligi protokolü geregince; ilgili idare payi (IIP) periyodik kontrol hizmet bedelinin yüzde 10'u (yüzde on) olup, 1'er yillik periyotlarla ilgili hesaba yatirilmasi hususunun görüsülmesi.

2- Belediye meclisi tarafindan 2020 yilinda her ayin ilk haftasinda yapilacak olan toplanti günü ve saati ile mutat toplanti yeri ve meclisin bir aylik tatil ayinin belirlenmesi hususlarinin görüsülmesi.

3-2020 yilinda Meclis Toplantilarinin sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi ve ayrica belediye internet sitesi üzerinden canli yayinlanmasi hususlarinin görüsülmesi.

4-2020 yilinda belediye baskani ve meclis üyelerine, meclis ve komisyon toplantilarina katildiklari her gün için 32'nci maddedeki sartlar çerçevesinde ödenmesi gereken huzur hakki ücretinin belirlenmesi ve yili içinde olabilecek artislarin meclis karari gerekmeksizin yansitilmasi hususlarinin görüsülmesi.

5-Mustafa Sener' in 16/12/2019 tarihli dilekçesine istinaden; Çitak Mahallesi 441 numarali parseli yapi kayit belgesine istinaden satin alma talebinin görüsülmesi.

6- Belediye envanterinde kayitli 1995 model M2 sinifi 35 NAJ 83 plakali IVECO M23 marka (Sase No:118095) minibüsün "Keçikale Belediyesi'ne" (Nigde) bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüsülmesi.

7-Belediye envanterinde kayitli 2000 model 35 NDD 41 plakali ISUZU MD 27 A/S havali kapili (Sase No: NNAMDA1LL02005597) otobüsün "Haciabdullah Belediyesi'ne" (Nigde) bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüsülmesi.

8-Belediye envanterinde kayitli 1995 model N1 sinifi 35 NLF 91 plakali NISSAN Çift Kabinli D-C4X2SE marka (Sase No: JN1CHGD22Z0005923) kamyonetin "Konakli Belediyesi'ne" (Nigde) bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüsülmesi.

9-Aliaga Belediyesi’nde 5393 Sayili Belediye Kanununun 49.maddesine göre Tam Zamanli Çalisan Sözlesmeli Personelden 2020 yilinda da çalismasi uygun görülen; Ziraat Mühendisi Bilal Özdemir, Çevre Mühendisi Mustafa Alperen Kulali, Sehir Plancisi Seyma Isler (Öztürk), Tekniker Necati Lök, Mimar Esra Duran, Elektrik Mühendisi Eren Erkal, Peyzaj Mimari Tugçe Gül Saricaoglu Tutan, Tekniker Orhan Bölek, Çevre Mühendisi Recep Kurtkaya, Mimar Kerime Isenbike Ceylan ve Veteriner Mustafa Güçlü'nün 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücretlerinin belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususlarinin görüsülmesi.

10- Denetim komisyonunun üye Sayisinin belirlenmesi, üyelerinin seçilmesi, denetim komisyonu emrinde görevlendirilecek kisi ve gün sayisi ile ödenecek ücretlerin tespit edilmesi hususlarinin görüsülmesi.(Gizli oy)

11-Belediye Zabita Memurlarinin 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi hususunun görüsülmesi.

12- Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 426 sayili karariyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sinifi 6. Derece Ekonomist kadrosuna karsilik; Dokuz Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu Osman Küçükalioglu, Tam Zamanli Hizmet Sözlesmesiyle çalistirilacagindan Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nün genelgesi geregince unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususunun görüsülmesi.

13- Belediye Meclisinin 01.10.2013 tarih ve 163 sayili karariyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sinifi 5. Derece Ekonomist kadrosuna karsilik; Dokuz Eylül Üniversitesi Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri Bölümü mezunu Melis Erkoç, Tam Zamanli Hizmet Sözlesmesiyle çalistirilacagindan Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nün genelgesi geregince unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususunun görüsülmesi.

14-Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 426 sayili karariyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sinifi 6. Derece Mimar kadrosuna karsilik; Girne Amerikan Üniversitesi Tasarim ve Güzel Sanatlar Fakültesi (Ingilizce) Mimarlik Bölümü mezunu Tutku Çam (Avci), tam zamanli hizmet sözlesmesiyle çalistirilacagindan Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nün genelgesi geregince unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususunun görüsülmesi.

15-Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 426 sayili karariyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sinifi 6. Derece Tekniker kadrosuna karsilik; Dokuz Eylül Üniversitesi Harita Kadastro Bölümü mezunu Seda Birlik, tam zamanli hizmet sözlesmesiyle çalistirilacagindan Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nün genelgesi geregince unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususunun görüsülmesi.

16- Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 426 sayili karariyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sinifi 9. Derece Teknisyen kadrosuna karsilik; Manisa Endüstri Meslek Lisesi Metal Isleri mezunu Sezgin Dagdeviren, tam zamanli hizmet sözlesmesiyle çalistirilacagindan Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nün genelgesi geregince unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususunun görüsülmesi.

17-Belediye Meclisinin 09.03.2007 tarih ve 4/12 sayili karariyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sinifi 1. Derece Mühendis kadrosuna karsilik; Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisligi Bölümü mezunu Ali Cam, tam zamanli hizmet sözlesmesiyle çalistirilacagindan Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nün genelgesi geregince unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususunun görüsülmesi.

18-Belediye Meclisinin 05.11.2019 tarih ve 408 sayili karariyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sinifi 6. Derece Tekniker kadrosuna karsilik; Selçuk Üniversitesi Ilgin Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programciligi mezunu Esin Gündogdu Tug, tam zamanli hizmet sözlesmesiyle çalistirilacagindan Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nün genelgesi geregince unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususunun görüsülmesi.

19-Belediye Meclisinin 05.08.2014 tarih ve 144 sayili karariyla tahsis edilen Avukatlik Hizmetleri Sinifi 6. Derece Avukat kadrosuna karsilik; Ihsan Dogramaci Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Bölümü mezunu Hakan Mete, Belediyemizde tam zamanli hizmet sözlesmesiyle çalistirilacagindan Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nün genelgesi geregince unvan bazinda ücret tavani asilmamak kaydiyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yili içinde gelecek zamlarin yansitilmasi hususunun görüsülmesi.

20-Çakmakli Mahallesinde Batiliman Liman Isletmeleri A.S tarafindan "Liman amaçli" hazirlatilan 1/5000 ölçekli nazim imar plani ilave ve degisikligi ile 1/1000 ölçekli uygulama imar plani ilave ve degisikligi tekliflerine iliskin 06.07.2011 tarih ve27986 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Kiyi Yapi ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine Iliskin Teblig ve 3194 sayili Imar Kanunu'nun 8. Maddesinin (e) fikrasi uyarinca Belediyemizce uygun görüs verilmesi hususunun görüsülmesi.

21- Belediye Baskan Yardimcilari; Hakan Simsek ve Serhat Aras'in Belediye Baskan ödeneginin 2/3 ünü asmamak üzere Belediye Meclisince 01.01.2020 tarihi baslangiç alinarak Belediye Baskan Yardimcisi ödeneginin belirlenmesi ve yili içinde Belediye Baskani maasinda olabilecek artma durumunda yeni bir meclis karari alinmasi gerekmeksizin baskan yardimcilari maasinda bu oranin uygulanmak suretiyle arttirilmasi hususunun görüsülmesi.

22-22.02.2007 tarih ve 26442 Sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelige istinaden görülen lüzum üzerine 01.03.2011 tarih ve 45 sayili Meclis karariyla tahsis edilen 1. Derece Isletme Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine 5393 sayili Belediye Kanununun 49. Maddesine göre 1. Derece Isletme ve Istirakler Müdürü kadrosu ihdas edilmesi yönünde hazirlanan 3 sayili dolu kadro degisikligi cetvelinin onaylanmasi; Isletme ve Istirakler Müdürlügünün ayni kanununun 48. Maddesine göre teskil edilmesi hususlarinin görüsülmesi.

23- Aliaga Belediyesi Jeotermal A.S.'nin 03.01.2020 Tarihli yazisina istinaden; TTK sermaye artisini düzenleyen maddeleri kapsaminda sermaye arttirimi ile ilgili; sirketin 2.890.000 TL olan sirket sermayesinin mevcut ve yeni yapilmasi planlanan yatirimlar için yetersiz kalmasi nedeni ile sermayesinin 7.110.000 TL artirilarak 10.000.000 TL'ye çikarilmasi, ilgili mevzuat ve yasal kosullar çerçevesinde belirtilen is ve islemleri yapmaya yetkili kilinmak üzere belediye baskanina yetki verilmesi hususunun görüsülmesi.

KOMISYONDAN GELEN RAPORLAR

1-06.12.2012 tarih ve 28489 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren "13 Ilde Büyüksehir Belediyesi ve 26 Ilçe Kurulmasina Dair Kanuna" istinaden tüzel kisiligi kaldirilan köyler; Asagisakran, Bozköy, Çakmakli, Karaköy, Karakuzu, Samurlu, Uzunhasanlar ve Kalabak Muhtarliklarina Belediye Meclisinin 03.03.2015 tarih ve 108 sayili karari ile muhtarlik binasi olarak kullanilmak üzere tahsis edilen yapilarin tahsislerinin iptal edilmesi hususunun oybirligi ile kabul edildigine iliskin Imar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarinin görüsülmesi.

2- 06.12.2012 tarih ve 28489 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren "13 Ilde Büyüksehir Belediyesi ve 26 Ilçe Kurulmasina Dair Kanuna" istinaden tüzel kisiligi kaldirilarak mahalleye dönüsen Yenisakran Mahallesi Muhtarligina Belediye Meclisinin 04.09.2014 tarih ve 164 sayili karari ile muhtarlik binasi olarak kullanilmak üzere tahsis edilen tapunun Yukari Sakran 10 ada 1 numarali parsel'de bulunan (Yeni Sakran Mahallesi, Inönü Caddesi No: 16) dükkanin tahsisinin iptal edilmesi hususunun oy birligi ile kabul edildigine iliskin Imar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarinin görüsülmesi.

3- 06.12.2012 tarih ve 28489 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren "13 Ilde Büyüksehir Belediyesi ve 26 Ilçe Kurulmasina Dair Kanuna" istinaden tüzel kisiligi kaldirilarak mahalleye dönüsen Ilçemiz Yüksekköy Mahallesi Muhtarligina Belediyemiz Meclisinin 06.01.2015 tarih ve 2 sayili karari ile muhtarlik binasi olarak kullanilmak üzere tahsis edilen 101 ada, 1 numarali parsel'de bulunan (Yüksekköy Küme Evler No: 1) binanin tahsisinin iptal edilmesi hususunun oy birligi ile kabul edildigine iliskin Imar ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarinin görüsülmesi.

4- 06.12.2012 tarih ve 28489 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren "13 Ilde Büyüksehir Belediyesi ve 26 Ilçe Kurulmasina Dair Kanuna" istinaden tüzel kisiligi kaldirilarak mahalleye dönüsen Ilçemiz Yüksekköy Mahallesi Muhtarligina Belediye Meclisinin 05.01.2016 tarih ve 22 sayili karari ile üzerine muhtarlik binasi yapilmak üzere tahsis edilen Yüksekköy Mahallesi 124 ada, 1 numarali parselin tahsisinin iptal edilmesi hususunun oy birligi ile kabul edildigine iliskin Imar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarinin görüsülmesi.

5- Belediye Meclisinin 01.10.2019 tarih ve 384 sayili Meclis karari ile Türk Hava Kurumu'na havacilik ve yardim faaliyetlerini yürütmek üzere bedelsiz olarak tahsis edilen; Siteler Mahallesi 437 sokak No: 2/1 adresinde bulunan eski muhtarlik binasinin tahsisinin mevzuata uygun oldugu ve 5 yil süre ile bedelsiz olarak tahsisinin devam etmesinin oy birligi ile kabul edildigine iliskin Imar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarinin görüsülmesi.

6- Aliaga Belediyesi Emlak ve Istimlak Müdürlügünce uygulanacak 2020 Yili Tarife Taslagi'nin Büyüksehir Belediyesince iade edilmesi neticesinde yapilan degisiklerin yeni sekliyle oybirligi ile kabul edildigine ve ayrica ilavesi istenilen Haberlesme Sistem Ve Ekipmanlari Tesis Yeri Kullanim bedelleri baslikli (4 alt baslik) tarifenin teklif edildigi sekliyle oybirligi ile kabul edildigine iliskin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüsülmesi.

7-Mülkiyeti Belediyeye ait, Asagi Sakran Mahallesi, 36 ada 1 numarali (3178,00-m2) ve 49 ada 1 numarali (942,00-m2) tasinmazlarin 1/1000 ölçekli uygulama imar plani revizyonunda belediye hizmet alani olarak belirlendigi ve Izmir Büyüksehir Belediyesince itfaiye alani olarak kullanilmasi planlandigi belirtilerek, tasinmazlardan herhangi birisinin 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu'nun 7. maddesinin (U) bendi kapsaminda Izmir Büyüksehir Belediyesi adina tahsisinin yapilmasi talebinin Asagisakran Mahallesi, 36 ada, 1 numarali (3178,00-m2) parselin Kiymet Takdir Komisyonunca belirlenecek bedeli mukabilinde tahsisinin yapilmasi seklinde oy birligi ile kabul

edildigine iliskin Imar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarinin görüsülmesi.

8- Karayollari Genel Müdürlügü (2. Bölge Müdürlügü)' nün 30/09/2019 tarih ve 262986 sayili yazisina istinaden; Menemen-Aliaga-Çandarli Otoyolu ve Baglanti Yollari güzergahinda, tapunun Ilçemiz, Aliaga ve Yukarisakran Mahalleleri sinirlari içerisinde belediyemiz adina kayitli olan ve ekli listede bulunan tasinmazlarin yol insaat ve emniyet sahasi içerisinde kalan kisimlarinin kamulastirilmasi için söz konusu parsellerin devrinin yapilmasi ve teklif edilen bedele muvafakat edilip edilmedigi hususunun Kiymet Takdir Komisyonunca tespit edilen bedeller üzerinden kamulastirma islemine muvafakat verilmesi seklinde oybirligi ile kabul edildigine iliskin Imar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu Raporlarinin görüsülmesi.

9-Izmir Büyüksehir Belediye Baskanliginca 05.10.2016 tarihinde onaylanan Ilçemiz, Çaltilidere Mahallesi, Kuzey Kesiminde 1/5000 Ölçekli Nazim Imar Plani Revizyonu dogrultusunda hazirlanan "Çaltilidere Mahallesi Kuzey Kesimi 1/1000 Ölçekli Uygulama Imar Plani Ilave ve Revizyonu" nun onaylanmasi talebinin oybirligi ile gündemde birakildigina iliskin Imar Komisyonu raporunun görüsülmesi.

10-Idris Ceylan'in dilekçesine istinaden; Çitak Mahallesinde bulunan mülkiyeti Aliaga Belediyesine ait 427 numarali parselin üzerinde bulunan ve tarafina ait yapi ile ilgili Yapi Kayit Belgesini aldigi için "Yapi Kayit Belgesi Verilmesine Iliskin Usul ve Esaslar Tebliginin" 7.maddesinin 4.bendine göre satin alma talebinin oy birligi ile gündemde birakildigina iliskin Imar Komisyonu raporunun görüsülmesi.

11- 5393 sayili Belediye Kanununun 18/n bendi geregince, mevcut mahalle sinirlarinin tespitinin yapilmasi talebinin oy birligi ile gündemde birakildigina iliskin Imar Komisyonu raporunun görüsülmesi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °