Ödemis'te Egitim Kompleksi için temel atma heyecani

Ödemis

Ödemis Belediyesi'nin çocuklarin ve gençlerin egitimine destek amaciyla hayata geçirdigi Egitim Kompleksi projesinde temel atma heyecani yasandi. Ödemis'in egitimci Belediye Baskani Mehmet Eris, "Bu binanin her katinda egitime destek gelecege yati

Ödemis Belediyesi’nin egitime destek projesi Egitim Kompleksi’nin temeli törenle atildi.  Ödemis’te Atatürk Mahallesi Yarbay Caddesi’nde Kaymakamlik tarafindan belediyeye tahsis edilen arsada insa edilecek kompleksin temel atma törenine Ödemis Kaymakami Fatih Aksoy, Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris ve esi Selma Eris, Beydag Belediye Baskani Feridun Yilmazlar, Demokrat Parti Ödemis Ilçe Baskani Mutahhar Ates, Ödemis Ilçe Milli Egitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemis Ilçe Emniyet Müdürü Hasan Özge ile belediye baskan yardimcilari, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi. 

Saygi Durusu’nda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan temel atma töreninde konusan Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, Egitim Kompleksi projesinin örnek bir dayanismanin eseri oldugunu ve Ödemisli çocuklar ve gençler için güzel bir egitim yuvasinin kente kazandirildigini belirtti.


Cumhuriyet Bayrami’nda açilis hedefi

Baskan Eris, “Bir egitim yuvasinin temelini hep beraber atiyoruz. Burada Kaymakamligimiza ait bir lojmanimiz vardi. Gerekli görüsmeler yapildiktan sonra Sayin Kaymakamimizin oluru, Sayin Valimizin onayiyla birlikte egitime destek için böyle kosullu bir tahsis saglandi. Bu projenin olusmasinda güzel bir dayanisma da söz konusu. Ödemis’te bulunan mimar ve mühendis arkadaslarimizin ortaklasa projesidir. Proje onlara ait. Çok tesekkür ediyorum Ödemis adina bu beraberligi yasattiklari için. Zemin kati okul öncesi egitim için hizmet verecek. Diger üç katta gelecege hazirlanan gençlerimizin egitimlerine destek sunacak kurs ve etüt merkezi, laboratuvarlar bulunacak. Huzur içerisinde ders çalisip sinavlara hazirlanabilecekleri bir egitim yuvasi olacak. Bu binanin her katinda egitime destek, gelecege yatirim olacak” dedi. Projede emegi geçenlere tesekkür eden Baskan Eris, açilisini Cumhuriyet Bayrami’nda hep birlikte yapmayi hedeflediklerini söyledi.

Ödemis Kaymakami Fatih Aksoy, “Güzel bir vesile ile beraberiz. Baskanimiz da ifade etti, bu alan daha önce farkli bir rolle hizmet ediyordu ilçemize. Önümüzdeki günlerde insaat tamamlandiginda daha güzel bir sekilde egitim rolüyle ilçemize hizmet verecek. Projede emegi geçen Belediye Baskanimiza, çalisma arkadaslarina ve proje müelliflerine çok tesekkür ediyorum. Açilisinda da dileriz hep beraber oluruz. Hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

1077 metrekare insaat alanina sahip Ödemis Belediyesi Egitim Kompleksi’nin zemin katinda 36-72 ay arasi çocuklar için Gündüz Bakimevi yer alacak. Dört katli Egitim Kompleksi, sinavlara hazirlanan ögrenciler için kurs merkezi, Dijital Egitim Laboratuvari, kütüphane ve etüt merkezi ile Ödemisli çocuklarin ve gençlerin hizmetinde olacak.