Tarih: 16.02.2021 14:48

Ödemis'te yaylalar kar altinda, ekipler alarmda

Facebook Twitter Linked-in

Ödemis’te yüksek rakimli bölgelerde iki gündür etkili olan kar yagisi sonrasi Ödemis Belediyesi alarma geçti. Gölcük Yaylasi, Bozdag, Tekke, Ovacik, Subatan Yaylasi, Articak, Horzum ve Çamyayla’daki yollarda kar küreme ve buzlanma tehlikesine karsi tuzlama çalismasi baslatildi. Gece saatlerinde de çalismalarini sürdüren ekipler, Tekke-Kirkoluk Mevkii baglanti yolunda kalan bir TIR sürücüsünün yardimina kostu. Izmir Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin de Aydin Daglari üzerindeki Ovacik Yaylasi’nda kar temizligi yaptigi ilçede ulasima kapali yol bulunmuyor. 


Yaylalardaki sevimli dostlar unutulmuyor

Kis mücadelesinin yani sira yaylalardaki sevimli dostlari da unutmayan Ödemis Belediyesi ekipleri, mama takviyesi yapiyor.

Kis mücadelesinin gece-gündüz devam ettigini belirten Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, “Bölgemizde beklenen siddetli soguk ve kar yagisi etkisini gösterdi. Izmir’in çatisi konumundaki Bozdaglar ve Aydin Daglari beyaza büründü. Kar bereketini ve güzelligini yasarken ulasimda yasanabilecek olumsuzluklara karsi ekiplerimiz 7/24 sahada. Yollarin açik tutulmasi için kar küreme çalismasinin yani sira buzlanmaya karsi da tuzlama çalismalari gerçeklestiriliyor. Ekiplerimiz sürücülerin de yardimina kosuyorlar. Izmir Büyüksehir Belediyemiz ile koordineli sekilde kis mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm yollarimiz ulasima açik. Yine de dag yollarinda tedbirli ve dikkatli olunmasi ve sürücülerimizin mutlaka kis lastigi ve zincir bulundurmasi gerekiyor. 

Ayrica yaylalarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarimiz için düzenli olarak mama takviyesi yapiliyor. Kar ve buzla mücadele çalismalarinda görev alan ekiplerimize kolayliklar diliyoruz” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —