Tarih: 04.10.2021 17:40

ÖGRENCILERDEN PATI PARK'A ZIYARET

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Belediyesi Veterinerlik Birimi, Dünya Hayvanlari Koruma Günü'nde Aliaga Fen Bilimleri Okullari ilkögretim ögrencilerine seminer verdi. Veterinerlik ekipleri seminerde hayvan haklari, hayvan sagligi ve Veteriner Hekimligi hakkinda bilgiler verirken ögrencilerin sorularini yanitladi. Veteriner Hekim Mustafa Güçlü, seminerin ardindan Mehmet Saka Ilkögretim ögrencilerine Aliaga Belediyesi tarafindan yapilan Pati Park’i gezdirdi.



 'Satin almayin,sahiplenin'

 

Aliaga Belediyesi Veterinerlik Birimi, Dünya Hayvanlari Koruma Günü'nde, ögrencileri hayvan haklari ve hayvanlarin hastalik ve tedavi süreçlerinde izlenmesi gereken yollar hakkinda bilgilendirdi. Ögrencilere veterinerlik meslegini anlatan Aliaga Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Güçlü, ögrencilere, hayvanlarin satin alinmayip sahiplenilmesi gerektigini vurguladi.  

 

Aliaga Belediyesi Pati Park’indan her zaman hayvan sahiplenilebilecegini belirten Güçlü, ögrencilerden gelen “veteriner hekim nedir”, “Aliaga’da evcil hayvanlar asili mi”, “kedimi nasil asilatirim” gibi sorulara karsilik sunlari söyledi: “Aliaga Belediyesi sokaktaki hayvanlar için mama, su ve barinak ihtiyaçlarini karsilamak adina çalismalar yapiyor. Belediyemiz sokaktaki tüm hayvanlari asilatti. Hayvanlarimizi güvenle sevebilirsiniz. Hayvanlarinizi asilatmak istediginizde belediyemizin veterinerlik birimini ziyaret edebilirsiniz. Veteriner hekim, hayvanlari tedavi eden ve sizlerin istekleri ile hayvanlarin asilanmalarini gerçeklestiren hayvan hekimleridir” dedi.


 

Aliaga Fen Bilimleri Ilkögretim Müdürü Ali Ihsan Bostanli ise söyle konustu: “4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü Kapsaminda ögrencilerimizin bilgilendirilmesi için Aliaga Belediye’sinden seminer talebinde bulunduk. Aliaga Belediyesi’nin Hayvanlari Koruma Etkinlikleri Kapsaminda neler yaptigindan bahsettiler. Bu bizim için çok önemliydi. Ögrencilerimizin farkindaligini artirdi. Seminerle birlikte ögrencilerimiz hayvan haklari konusunda sorumluluk almakta daha istekli oldular. Sokaktaki hayvanlarin Aliaga Belediyesi tarafindan asilanmis oldugunu bilmek, bizlere güven veriyor. Sokak hayvanlari konusunda yaptigi çalismalardan ötürü Aliaga Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum” dedi.

 

Ögrencilerden Pati Park ziyareti

Fen Bilimleri Ilkögretim Okulu’ndaki seminerin ardindan Veteriner Hekim Mustafa Güçlü, Aliaga Belediyesi tarafindan yapilan Pati Park’i ziyarete gelen Mehmet Saka Ilkögretim Okulu 1. Sinif ögrencilerine Pati Park’i gezdirdi. Ziyarette yer alan Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Erdogan Akyüz ve Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri ögrencilere evcil hayvanlarin bulundugu yapboz oyuncaklar dagitti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —