Tarih: 28.12.2020 06:06

ÖGRETMENLER GÜNÜ ALIAGA'DA KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

‘24 Kasim Ögretmenler Günü’ yurt genelinde oldugu gibi Aliaga’da da tören ve etkinliklerle kutlandi.

Cumhuriyet Meydani’nda Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Bayhan’in Atatürk Aniti’na çelenk sunumuyla baslayan ‘Ögretmenler Günü’ etkinlikleri Tüpras Halk Egitimi Merkezi’ndeki programla devam etti. Kutlama programina Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Rifki Kulaksiz, Aliaga Ilçe Emniyet Müdürü Yasin Ugurtas, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Bayhan, Ilçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Tüpras Halk Egitimi Merkezi’ndeki program göreve yeni baslayan ögretmenler adina Arzu Sevim Lafatan’in ve emekli ögretmenler adina Hülya Güvender’in konusmasi ile basladi. Günün anlam ve önemine iliskin konusmayi ise Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Bayhan yapti.

ALIAGA ILÇE MILLI EGITIM MÜDÜRÜ ERDAL BAYHAN: “ÖGRETMENLERIMIZ SAYESINDE VARLIGIMIZI ILELEBET SÜRDÜRECEGIZ”

Ögretmenlerin ülkenin umudu ve dinamigi oldugunu belirten Bayhan, ögretmenlere hitaben yaptigi konusmasinda sunlari söyledi: “Insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelismelere yabanci kalmayan siz degerli ögretmenlerimiz sayesinde güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetisecek, bu nesillerle birligimizi, dirligimizi, varligimizi ilelebet sürdürecegiz. Ülkemizin fikir, kültür, sanat, bilim, siyaset alaninda öne çikan bütün degerlerinde bir çömlek ustasinin testide biraktigi iz gibi ögretmenlerimizden izler vardir. Nasil ki Osman Gaziyi Seyh Edebali, Fatih’i Aksemseddin yetistirmis ve çag açip çag kapatmalarina vesile olmussa, yeryüzünün bütün mazlumlarina umut olacak bir neslin yetismesine de sizler vesile olacaksiniz. Bu topraklarda, nice ögretmenler gününü gururla, heyecanla, huzurla ve basarilarla dolu olarak kutlamamizi diliyor, genç meslektaslarima meslek asklarinin hiç bitmeyecegi bir çalisma hayati, emekliye ayrilan ögretmenlerimize huzurlu ve saglikli bir yasam temenni ediyorum.”

ORATORYOYA BÜYÜK ALKIS

Milli Egitim Bakani Prf.Dr. Ziya Selçuk’un Ögretmenler Günü Mesajinin okunmasinin ardindan Aliaga’da göreve yeni baslayan ögretmenlerin meslek yemin töreni gerçeklestirildi. Yil içerisinde emekli olan ögretmenlere hizmet seref belgeleri Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ve Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Bayhan tarafindan takdim edildi. Sehit ögretmenler anisina barkovizyona yansitilan video gösterimi duygusal anlar yasatirken ögrenciler tarafindan sahnelenen ‘Ögret Ögretmenim’ adli oratoryo gösterisi ise izleyenlerden büyük alkis aldi. Yogun katilimin oldugu program çekilen hatira fotograflari ile son buldu.     




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —