Tarih: 28.09.2021 14:34

OKULLARDA YÜZ YÜZE EGITIM DEVAM EDECEK MI?

Facebook Twitter Linked-in

Dün yapilan Cumhurbaskanligi Kabinesi Toplantisindan sonra gazetecilerin sorularini yanitlayan Koca, sunlari söyledi "Okullarin son üç hafta açik kalmasiyla 0-17 yas arasi vaka sayisi bir kat artti. Ortalama vakamiz suan 400 bin. Dörtte biri 0-17 yas grubunda. Yüzde 25 oraninda. Daha önce yüzde 10-11 oranindaydi. Bu vaka sayilarindaki artis hastane yatisina yüzde 10 yansidi. yogun bakim ve entübe sayilarina yansimadi. Dolayisiyla bu anlamda tedirgin olacak bir durum yok. Yakindan takip ediyoruz. Bilim Kurulu ve saglik Bakanligi olarak ikili  egitim ve hafta sonu egitim  dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenmesini ve her haliyle okullarin açik kalmasini düsünüyoruz. Sadece Milli Egitim bakanligi okullari degil üniversite egitimi için de ayni sekilde düsünüyoruz."


"YENI DÖNEMDE KAPANMALARI GÜNDEME ALMAK ISTEMIYORUZ"

Yerli asinin da önümüzdeki aylarda devreye gireceginin altini çizen Koca " Temel hedefimiz, asi gücümüzle toplum bagisikliginin elde edilmesi. yeni dönemde kapanmalari gündeme almak istemiyoruz. Yeni dönemi kisisel tedbirlerin daha çok devreye girdigi, kisisel güvenlik çemberinin daha çok önemsendigi ve asilamayi ön planda tuttugumuz bir dönem olarak görüyoruz. Yeni dönemde kisitlamalari gündeme almak istemiyoruz. Okular da asla kapanmayacak kurumlar olacak. Yüksekögretim de buna dahil." dedi

 HERKESE ASI TERCIHI SUNULACAK

" TURKOVAC asisinin devreye girmesiyle asi planlamasi nasil olacak  sorusunu cevaplayan  Bakan Koca bu noktada yine herkese asi tercih hakki sunacaklarini belirtti.

Son günlerde asi karsitlarinin yaptigi eylemliklerle ilgili degerlendirilmesi sorulan Bakan Koca ," Bu toplumun asiyla ilgili sorunun olmadigini düsünüyorum. asinin olunmamasi degil en fazla hangi asi tercih edilmeli konusulabilir. asi olmama durumunu bu toplum bugüne kadar gündemine almadi. Çocuklarinin yüzde 98  oraninda 13 farkli asiyla asilama yapan bir toplumuz. Asisini erteleyenlerimiz olmus olabilir. Gerekirse ayaklarina giderek bu asiyi yapmalarini kolaylastiracagiz." diye ifade etti.

Bakan Koca ögretmenlerinin asilanma oranina dair " Her geçen gün ögretmenlerimizin asilama orani yükseliyor. En az bir doz asi olanlarin oraninda yüzde 92'ye iki doz asi olanlarin ise yüzde 82 oranina gelindi. Ögretmenlerin aktif vaka içindeki orani yüzde 3'lerde. Yaklasik 12 bin." ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —