OLMADI BASKAN! BU NE IZMIR'E NE DE INSANLIGA YAKISTI.

Izmir'de meydana gelen 6,9 büyüklügündeki yikici depremden etkilenen yurttaslar için toplanan gida yardimlari, "AKP'li Bergama Belediyesi tarafindan aylarca bekletilerek Ramazan kolisine dönüstürüldü" iddialari gündemi sarsti!

Gündem 16.04.2021 12:12:55 0
OLMADI BASKAN! BU NE IZMIR

30 Ekim 2020 tarihinde merkez üssü Yunanistan’in Sisam Adasi açiklarinda, Izmir’in Seferihisar Ilçesi’ne 23 km mesafede yikici bir deprem meydana gelmis, depremde 116 kisi hayatini kaybetmis 1034 kisi ise yaralanmisti. Yasanan felaketin ardindan Türkiye’nin her yerinden depremzedeler için yardim kampanyalari baslatildi. Izmir Valiligi resmi hesabindan da ‘Izmir Depremi Yardim Kampanyasi’ için duyurular yapildi. Gelen yardimlar valilik eliyle kaymakamliklara gönderildi.

DEPREMZEDE YARDIMLARI 6 AYDIR BEKLETILIYOR

Tüm bunlar yasanirken bir gerçek daha Bergama’da gün yüzüne çikti. CHP’li Meclis Üyesi Selim Tok, depremzedeler için Elazig, Balikesir, Isparta, Gümüshane gibi valiliklerden gelen gida yardimlarinin aylardir Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasi depolarinda bekletildigini ve Ramazan kolisine dönüstürüldügünü ortaya çikardi.

BELEDIYE BASKANININ ADINI TASIYAN TORBALARLA

Ajans Bakirçay'da yer alan habere göre konuyla ilgili bir açiklama yapan Bergama Ilçe Baskani Mehmet Ecevit Canbaz su ifadelere yer verdi.

"Bugün Belediye Meclis Üyemiz Selim Tok, Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasinin bulundugu yerdeki depolarda tesadüfen bir manzarayla karsilasti. Bergama Belediyesi, Izmir depremi sonrasi depremzedeler için ülkemizin degisik vilayetlerinden gelen yardimlari depremzedelere dagitmayarak ya da bir kismini dagitip, bir kismini ayirarak belediyenin depolarina kaldirdilar. Depremden tam alti ay sonra bugün, depremzedeler için alinan yardimlar belediye baskaninin adini tasidigi torbalarla Ramazan yardimi olarak dagitiliyor. Bunu dogru bulmuyoruz, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

CHP Bergama Meclis Üyesi Selim Tok ise; “Tekstil fabrikasina tesadüfen yaptigimiz bir ziyaret sonucunda, ülkemizin çesitli vilayetlerinden yaralari sarmak için Izmir’e gönderilen gida yardim kolilerinin belediye baskani Hakan Kostu adini tasiyan torbalara konularak Ramazan yardimi olarak dagitildigini gördük. Propaganda amaçli yapilan bu islemi kiniyoruz” dedi.

BIR LÜTUF GIBI DAGITILIYOR

CHP Bergama ve Izmir Büyüksehir Meclis Üyesi Ali Bor ise; “Bugün Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasinda karsilastigimiz manzarada, Izmir depremi sonrasi yapilan yardimlarin kasti olarak bekletildigini gördük. Bugün bu erzaklar, belediye baskaninin adini tasiyan torbalara konularak sanki belediye baskaninin bir lütfuymus gibi Ramazan yardimi olarak dagitiliyor. Bu etik bir davranis degil” dedi.

GÖNENÇ'TEN TEPKI

Önceki dönem Bergama Belediye Baskani Mehmet Gönenç sosyal medya hesabindan olaya, "Hiç mi utanmiyorsunuz ? Yazik ... Ey Izmir Valisi depremzedelere gelen yardimlar baska nerelere gitti. Ey Isparta, Balikesir, Elazig, Gümüshane Valileri sizde sorun bakalim mevkidasiniza: Bizim gida kolileri nerede?" sözleriyle tepki gösterdi.

"HIÇ MI VICDANINIZ SIZLAMADI?"

CHP Il Baskani Deniz Yücel, konuyla ilgili sosyal medya hesabindan sert bir açiklama yapti. Yücel'in açiklamasi söyle:

"Izmir depreminden etkilenen vatandaslar için gelen gida yardimlarinin, Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasi depolarinda aylardir bekletildigi ve Ramazan kolisine dönüstürüldügü ortaya çikti. Onca insanin Izmir’in acisini paylasmak, zor durumdaki vatandaslarimizla dayanismak ve onlarin yaralarina merhem olmak için disinden, tirnagindan arttirdiklarini, hangi zihniyetle sakladiniz? Simdi de deprem için gelen kolileri, sanki belediyeniz dagitiyormus gibi ramazan paketine dönüstürüp, bu mübarek ayda bile baskalarinin iyi niyeti üzerinden rant pesindesiniz. Hiç mi vicdaniniz sizlamadi bu yardimlari Izmirlilerden saklarken? Depremde zor günler yasayan Izmirlilere bu kötülügü yapinca elinize ne geçti? Siz buna da bir kulp bulursunuz nasil olsa. Ne kulp takarsaniz takin, ne yalan söylerseniz söyleyin, sizin gerçek yüzünüzü artik bu millet gördü. Her kötülügünüz gidisinizi hizlandiracak."



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °