ÖMER ERTÜRK EKIBI ILE HILTON'DA BIR ARAYA GELDI

ÖMER ERTÜRK EKIBI ILE HILTON

ALTO seçimlerine hazirlanan Ömer Ertürk ve ekibi Hilton Otel'de basin ile bir araya geldi.

ALTO seçimlerine hazirlanan ALTO Baskani Ömer Ertürk ve ekibi Hilton Otel’de basin ile bir araya geldi. Seçimlere alti gün kala düzenlenen toplanti öncesi tüm komite üyeleriyle tek tek ilgilendi. Basina hazirlanan masada basin mensuplari samimi bir sohbet havasinda önümüzdeki sürecin nasil devam edecegi hakkinda bilgi verirken kendinden emin hali gözlerden kaçmadi. Asil hedeflerinin tüm komiteleri (14 komitenin tamamini) almak istegi olduguna dikkat çekti. Bu durumun zor olacagini ancak, imkânsiz olmadigi yönünde dileklerini dile getirdi. 


Toplantinin basina açik olan kisminda bir konusma yapan Ömer Ertürk, “Seçime yaklastigimiz bu süreçte, sahada çok degerli, çok kiymetli, gücü ve kuvveti çok yerinde olan bir ekiple yeni bir 4,5-5 yila dogru yelken açmak üzere buradayiz. 

Biz bu yelkeni açtik ama yelkenin rüzgarlarini siz sahada öyle bir doldurdunuz ki; bizim yelkenin nerede duracagindan haberimiz bile yok. Bundan dolayi hepinize çok tesekkür ediyorum. Gerçekten sahada çok güçlü bir hale geldik. Bu sizlerin gayretiyle oldu. 

Sizler bu gayreti verirken de sizlerin geçmiste yaptiklarindan dolayi sahadaki karsiliginizdan da kaynakli bir olay. Bizler de buna destek olduk. Ama sizler olmasaniz biz de bu kadar güçlü olma sansimiz yok.

Odalarin gücü üyelerinden gelir. Bizim de gücümüz sizden geliyor. Biz su anda burada olan komite üyelerimizle beraber önümüzdeki yillarda Aliaga’yi çok daha iyi yerlere çikarmak için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Biz odalar genelde yaptirim gücü olan kurumlar degiliz. Ama temsil kabiliyeti çok güçlü olan kurumuz. Bu temsil kabiliyetimiz çerçevesinde Aliaga için ve üyelerimiz için gerekli olan her seyi yapmak için elimizden gelen tüm gayreti bugüne kadar sarf ettik. Bugünden sonra da sonuna kadar sarf edecegiz. Geçtigimiz günlerde adayligini açiklayan Hamdi Erdem Bey de mevcut dönem yönetim kurulu üyesi olup halen Baskan Vekilligi olarak görev yapmaktadir. O da bu yaptiklarimiza sahittir. Dogru da yaptiysak, yanlis da yaptiysak hep birlikte yaptik. Ama dogru yaptigimiza inaniyoruz.  

2018’seçiminden sonra Dünya’da konjonktürel olarak çok sey degisti. Önceliklerimiz çok degisti. Aliaga’nin sorunlarini görüsmek üzere o dönemde bir platform kurduk. Bu platformda sorun olarak bilmedigimiz birçok sorun ile karsilastik. Yol sorunundan hastane sorununsan isiklama sorunundan birçok sorundan. Bu sorunlari çözmek üzere yola çiktigimizda öncelikle hastanemizle ilgili bazi seyler yaptik. Acil servisle genislemeler yaptik. Sonra tren yolu ve Inönü caddesi sorununa yogunlastik, ugrastik. Derken bir pandemiye denk geldik. Yüzyilda yasanan bu pandemi bizim sürecimize denk geldi. Bizleri adeta evlere mahkûm etti. Evlere mahkûm olduk ama sahadaki konjonktür olarak birçok sey degisti. Dolayisiyla eskiden bilip de çözmek için mücadele ettiginiz. Sorunlari bir kenara koyup artik o dönemin sorunlari ile ugrasmaya baslamak zorunda kaldik.


Pandemiden çikiyoruz derken, farkli bir ekonomik süreçle karsi karsiya kaldik. Bunun da kendine özgü ayri sorunlari var. Derken bir baktik ki 4,5 yil olmus. Bu sürenin nasil geçtigini çok da fazla anlamadik ama 4,5 yil içerisinde pandemi olmasina ragmen Aliaga Ticaret Odasi önce kurumsal anlamda güçlendigi gibi arkasindan da dijital ortamda baya bir mesafe aldi. Su anda bütün üyelerimiz dijital ortamda istedikleri belgeleri istedikleri zaman çok rahat alabilecek bir seviyedeler. Odaya gelmelerine bile gerek yok. Arkasindan ticaret sicil ve ticari gazetelerle alakali 2-3 saat içerisinde çözüm olabilecek yine dijital platformlari kurdukIsare

Pandemi olmasina ragmen baya ilerledigimiz kanaatindeyim bu konularda. Ama su andaki genç ve dinamik ekibimizle Aliaga Ticaret Odasi’ni daha üstün yerlere tasiyip üyelerine çok daha hizmet eden ve dokunabilen bir noktaya getirmeye ediyoruz. Bunun için ekibimizi mümkün oldugunca gençlestirmeye çalisiyoruz. Özellikle komitelerde dokunabilsinler, sorunlarini bize aktarabilsinler diye” dedi.