OMICRON ÜNIVERSITELERI HAREKETE GEÇIRDI

OMICRON ÜNIVERSITELERI HAREKETE GEÇIRDI

Koronavirüsün Omicron varyanti üniversiteleri alarma geçti. Üniversiteler tek tek uzaktan egitim karari aliyor.

Koronavirüsün Omicron varyanti üniversiteleri alarma geçirdi. Bazi üniversitelerde online egitime dönüs basladi. 

ITÜ'DEN UZAKTAN EGITIM KARARI

ITÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Koyuncu, yeni tip koronavirüse karsi alinan yeni tedbirleri sosyal medya hesabindan duyurdu.

Son bir haftalik dönemde yerleskedeki yurtlarda kalan ve derslere devam eden ögrencilerde pozitif vakalarin sayilarinin hizla arttigini söyleyen Rektör Koyuncu, 2021-2022 Güz Yariyili sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamaminin hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildigini açikladi.

Koyuncu, “Ögretim elemanlarimiz dersi sinifta anlatacak ve sinifa gelebilen ögrenciler dersi yüz yüze dinleyecek; sinifa gelemeyen ögrenciler ise dersi eszamanli olarak Zoom yayininda uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binasi’ndaki çalisma alanlarinda seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanimi konusunda güvenlik tarafindan uyarilar siklastirilacaktir. Yariyil içi ve yariyil sonu sinavlari yüz yüze gerçeklestirilecektir” dedi.

UZAKTAN EGITIM KARARI ALAN ÜNIVERSITELER

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022'ye kadar Tip ve Hukuk Fakültelerinde uygulamalari dersler hariç diger tüm derslerin online yapilmasi kararlastirildi. Üniversite final sinavlarinin da online düzenlenecegini duyurdu. Bogaziçi Üniversitesi de 4 Ocak 2022'ye kadar derslerin çevrimiçi islenecegini açikladi.