Tarih: 17.03.2021 19:50

Onlar erkek egemen denilen enerji sektörünün kadin kahramanlari…

Facebook Twitter Linked-in

 “2008 yilindan bu yana rafinerilerimizde kadin mühendislerimiz hep vardi ancak 2019’dan itibaren en zorlu çalisma alanimiz olan sahada da vardiyali kadin çalisanlarin ise baslamasi, hem sektörümüz hem sirketimiz adina öncü bir uygulama oldu” diyen Tüpras Genel Müdürü Ibrahim Yelmenoglu, “Bugün is hayatinda ve toplumsal hayatta cinsiyet esitliginin destekçisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sahada vardiyali kadin çalisan sayimizi istikrarla artirmak için var gücümüzle çalisacagiz” dedi.

Tüpras’in “Esitlik için Enerjimiz Bitmez” mottosuyla bundan 2 yil önce Türkiye’de ilk defa Batman, Izmir, Izmit ve Kirikkale rafinerilerinde sahada vardiyali kadinlari ise almasiyla sirkette kültürel bir dönüsüm basladi.

Gelin bu zorlu sektörün erkek isi algisini ters yüz edip ezber bozan kadinlarin hikâyelerini dinleyip yaptiklari isleri görelim…

Izmit Rafinerisi 

Izmit Rafinerisi Bakim Müdürlügü, Enstrumanci - Nazire Kolci: “Belirli teknik seviyeye ulasip misyonumu tamamladiginda, kadinlarin bu alanda çalismasina destek olacak her türlü olusumlarda aktif rol almak istiyorum.” 

Nazire Kolci: “Zorlandigim zamanlar evet oldu ama asla umutsuzluga kapilmadim. Çünkü gerek ailem, gerek çalisma arkadaslarim, ustabasilarimiz bu isi basarabilecegimiz konusunda bize her zaman destek oldular.”

Izmit Rafinerisi Bakim Müdürlügü, Enstrumanci - Gamze Albayrak: “Benim de rol modelim babamdi. Küçük yaslardan beri elektrige olan merakimi, babam görmezden gelmeyip beni yüreklendirdi. “Kiz çocugu elektrikçi mi olacak” mahalle baskilarina ragmen hep yanimdaydi.” 

Izmit Rafinerisi Teknik Emniyet ve Çevre Müdürlügü, Is Güvenligi Enspektörü - Ezgi Özdamar: “Yaptigim is esnasinda eski çalistigim is yerimde unutamadigim bir anim vardi. 12 metre yüksekliginde bir tanka tirmandigim esnada asagida bir ustanin beni izledigini fark ettim. Ben tanktan inene kadar bekledi, merdivenin basindan hiç ayrilmadi ve sonra gözleri dolu dolu aglamakli “kizlarima seni anlatacagim” dedi ve sonra “üsüdün sana bir çay doldurayim” dedi ve bana bir çay ismarlamisti. Kolay oldugunu söylemek zor açikçasi ama su baktigimda ne kadar yol kat ettigimizi görüyorum.”

Izmit Rafinerisi Kalite Sistemleri Müdürlügü, Laboratuvar Teknisyeni - Nurcan Koç: “Tek basima hem kendimi gelistirmek, hem de ekonomik özgürlügümü kazanmak ve ülkemde üretime katki saglayan güçlü bir birey olmak beni motive ediyordu. Alanimda uzman olmak ve daha güçlü, daha basarili bir kadin olmak istiyorum.”

Izmir Rafinerisi 

Izmir Rafinerisi Üretim Müdürlügü, Operatör - Gülsen Dal: “Kadinlarin isteyip de basaramadigi bir sey oldugunu düsünmüyorum. Her kadin güçlüdür ve çalisip kendi ayaklari üzerinde durdugunda çok daha güçlü olur. Hem bireysel hem de toplumsal olarak aydinlik ve daha saglam bir gelecek için çalismamiz ve güçlü olmamiz sart.” 

Kirikkale Rafinerisi 

Kirikkale Rafinerisi Üretim Müdürlügü, Operatör -  Merve Göçer Elden: “Erkek egemen bir sektörde çalismak zor gibi görünebilir ancak bu önyargiyi yikmak beni güçlü hissettiriyor.” Esit bir gelecek için toplumsal cinsiyet esitligini destekliyoruz ve gücümüzü, kadin erkek omuz omuza birlikte çalismaktan aliyoruz. #EsitlikIçinEnerjimizBitmez 

Kirikkale Rafinerisi Üretim Müdürlügü, Operatör – Fatma Nur Haskiliç: “Ilk kadin saha operatörü olarak çalisiyorum. Ilk kadin bas operatör olmayi hedefliyorum.”

Kirikkale Rafinerisi Üretim Müdürlügü, Operatör – Rabia Hatun Kacar: “Kendine inanan ve güvenen kadin her iste basarili olur. Kaliplasmis bazi düsünceleri degistirdigimizi düsünüyorum. Bu basarinin keyfi paha biçilemez.”  

Batman Rafinerisi 

Batman Rafinerisi Üretim Müdürlügü, Operatör – Helin Gayretli Keskin: “Çalisan kadin olmak, ekonomik özgürlügünü eline almis, aile bütçesine katki saglayan özgüvenli kadin olmaktir. Her kadin kendine inanarak, kendinden emin adimlar atmalidir. Hayatin her alaninda bir sürü sorumluluk yüklenmis kadinlarin yapamayacagi bir sey yoktur. Bu nedenle her is sektöründe kadinlara adil ve esit bir sekilde is istihdami saglanmasi çok önemlidir.”





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —