OPTIMIST MILLI TAKIMI BELLI OLDU

Türkiye Yelken Federasyonu'nun 2021 yili Faaliyet Programi'nda yer alan TYF 2021 Milli Takim Seçme Yarislari'nin ilk haftasinda Optimist Milli Takimi belli oldu.

Spor 10.04.2021 13:39:40 0
OPTIMIST MILLI  TAKIMI  BELLI OLDU

Göztepe Spor Kulübü Yelken Subesi ve Urla Deniz Kulübü ev sahipliginde düzenlenen yarislar sonunda Optimist Genel kategorisinde birinciligi Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Ege Erdemli elde etti. Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Irmak Süvari ikinci, Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Göktug Öztuncel üçüncü oldu. Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü’nden Kutsal Günes Kurnaz dördüncü sirayi alirken Karsiyaka Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Ugur Yildirim besinci sirayi aldi.

Optimist Kizlar kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Irmak Süvari birinci olurken Iskenderun Yelken Ihtisas ve Su Sporlari Kulübü’nden Firdevs Yegin ikinciligi, Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü’nden Ilayda Sen ise üçüncülügü elde etti.

Optimist Junior Genel kategorisinde Yalikavak Yelken Kulübü’nden Derin Bartan birinci, ayni kulüpten Ariela Rudkovskaya ikinci, B.B. Bodrumspor Yelken Subesi’nden Ahmet Efe Çanakçi üçüncü, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Nil Gönen dördüncü, Istanbul Yelken Kulübü’nden Kaya Osman Üner besinci oldu. 

Optimist Junior Kizlar kategorisinde Yalikavak Yelken Kulübü’nden Derin Bartan birinci, Ariela Rudkovskaya ikinci, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Nil Gönen ise üçüncü sirada yer aldi.

Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak, bu zorlu süreçte basarili bir yaris organizasyonu gerçeklestirerek 2021 yilinin Optimist Milli Takimi’ni seçtiklerini söyledi. Baskan Akdurak “Milli Takima seçilen yelkencilerimiz 2021 yilinda gerçeklesecek Uluslararasi müsabakalarda ülkemizi temsil ederek bizleri gururlandiracaklar. Yelkencilerimizi spora yönlendiren ve destekleyen ailelerine, onlari yetistiren antrenörlerine ve spor yapabilmelerini saglamak için imkanlarini sonuna kadar kullanan kulüp yönetimlerine çok tesekkür ediyorum” dedi.


Baskan Akdurak sözlerini söyle tamamladi: “TYF 2021 Milli Takim Seçme Yarislari'nin gerçeklestirilmesinde degerli katkilarindan dolayi Urla Kaymakamligimiza, Gençlik Spor Il Müdürlügümüze ve her adimimizda büyük destek veren Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne, ev sahipligi yapan Göztepe Yelken Kulübü ve Urla Deniz Kulübü'ne ve organizasyonun hazirlik asamalarini fedakarca gerçeklestiren Federasyon çalisanlarina tesekkür ediyorum.”




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °