"Orduyu Hulusi Akar'a göre dizayn ettiniz!”

Türk Silahli Kuvvetleri Personel Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüsmeleri sürüyor. Meclis'te konusan CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan, Türk Silahli Kuvvetleri'nin yapi

Siyaset 18.02.2021 10:42:10 0
"Orduyu Hulusi Akar
“Bu ayip, üç bakanlik yapmis Komisyon Baskani’nin ayibidir”

Kanunun komisyon görüsmelerine dair elestirilerini siralayan CHP’li Bakan, “Kaliteli yasama, ‘Ben mutlak iktidarim, seçimle geldim. Istedigim yasayi istedigim gibi çikaririm’ demek degil. Mutlak iktidar diye de bir sey yok. Muhalefeti dinleyeceksiniz, sivil toplum örgütlerini dinleyeceksiniz, yasa yaparken buna göre yasa yapacaksiniz ve bu ihtisas komisyonundan baslayacak. Millî Savunma Komisyonu’nda ne oldu? Muhalefet milletvekillerinin verdigi önergeler, söyledigi elestiriler zerre kadar dikkate alinmadi. Orada bir sivil toplum örgütü var kanunla kurulmus olan TEMAD. TEMAD Baskani’na, söyledigimiz hâlde, söz verilmedi. Ben bunca yildir milletvekiliyim, bu kadar komisyona katildim, ilk defa böyle bir komisyona sahit oldum ve üzüldüm. Bu ayip üç bakanlik yapmis Sayin Komisyon Baskani’nin ayibidir. Bir virgül degismez mi bir kanunda? En ufak bir elestiri dikkate alinmaz mi? Yani illa her seyi soracaginiz sarayin onayini almak zorunda misiniz? Sizin kendi iktidariniz yok mu?” dedi.

“Orduyu Hulusi Akar’a göre dizayn ettiniz!”

CHP’li Bakan, “Türk Silahli Kuvvetleri’nin beyni Genelkurmay Baskanligi’ni, komuta merkezini, bitirdiniz. Genelkurmay Baskani’ni basin sözcüsüne dönüstürdünüz. Orduyu Hulusi Akar’a göre dizayn ettiniz. Genelkurmay’in tabiri caizse kapisina kilit vurup, atanmis Millî Savunma Bakani’na bagladiniz. Türk ordusunun harimi-i ismetini, kozmik odasini FETÖ’ye teslim ettiniz. Askerî cerrahide uzmanlasmis asker hastanelerini kapattiniz ya da Saglik Bakanligi’na bagladiniz. Cephede atesli yaralanmalarla ilgili uzman personeli devlet hastanelerinde pansuman yapar noktaya getirdiniz. Ihtisas gerektiren askerî yargiyi Adalet Bakanligi’na bagladiniz. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanligi’ni Içisleri Bakanligi’na bagladiniz. Osmanli’dan bugüne zabit yetistiren 1839 yilinda kurulan askerî liseleri, 1834 yilinda kurulan harp okullarini kapattiniz. 2 bin 200 yillik gelenegi olan sanli ordumuzun komuta bütünlügünü ortadan kaldirdiniz. Yüksek Askerî Surayi siyasal kararlar alan, Türk ordusunun asil ve en önemli gücü olan liyakati ortadan kaldirdiniz” diye konustu.

“Bu ordu tarikatlarin, cemaatlerin ordusu olmayacak. Bu ordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusudur!”

Jandarma Genel Komutanligi Personel Daire Baskani Ali Demir, Tuggeneral Ahmet Hacioglu, Kurmay Albay Aziz Yilmaz, Albay Nurettin Alkan ve Albay Güven Sagban’in 15 Temmuz darbe girisimi gecesi verdigi mücadeleyi anlatarak, “Jandarma Genel Komutanligini FETÖ’ye teslim etmeyen vatansever subaylarimizi emekli ettiniz, ‘Tegmenlik rütbemi FETÖ takti, FETÖ’nün elini öptüm’ diyen Serdar Atasoy’u general yaptiniz” diyen CHP’li Bakan sözlerini su sekilde tamamladi:

“Bu komutanlar sirtlarindaki üniformanin kiymetini bilen komutanlar. Bu komutanlar, omuzlarina taktiklari rütbeyi onlara bir tarikat seyhinin degil, Türk milletinin verdigini bilen ve o sorumlulukla tasiyan komutanlar. Bu komutanlar, giydikleri üniformanin Çanakkale Savasi’nda 215 kiloluk top mermisini sirtina alan Seyit Ali Onbasi’nin üniformasinin oldugunu bilen, Büyük Taarruz’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e söz verdigi Çigiltepe’yi alamayinca canina kiyan Resat Çigiltepe’nin üniformasi oldugunu bilen komutanlar. Ne oldu bu komutanlara biliyor musunuz? Albay Güven Sagban 2017 YAS’ta, Albay Aziz Yilmaz 2018 YAS’ta emekli edildi. Kirk bes dakika süren 2020 YAS’ta baska kim emekli edildi biliyor musunuz? Ömer Halisdemir’e telefon ederek “Özel Kuvvetleri FETÖ’cülere teslim etmeyeceksin” diyen Özel Kuvvetler Komutani Zekai Aksakalli emekli edildi. Sunu bilmenizi isterim: ne yaparsaniz yapin, bu ordu tarikatlarin, cemaatlerin ordusu olmayacak. Bu ordu milletin ordusudur, bu ordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusudur.”



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °