ORHAN GÜRER YENIDEN FOÇA KENT KONSEYI BASKANI SEÇILDI

ORHAN GÜRER YENIDEN FOÇA KENT KONSEYI BASKANI SEÇILDI

Reha Midilli Kültür Merkezi'nde yapilan genel kurul toplantisina Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, CHP Foça Ilçe Baskani Ayla Yilmaz, Konak Kent Konseyi Baskani Hamit Mumcu, bazi STK temsilcileri ile genel kurul üyeleri katildi.

Izmir’in turistik Ilçesi Foça’da Kent Konseyi’nin seçimli olagan genel kurulu 20 Eylül 2021 Pazartesi günü gerçeklestirildi. Iki adayin yaristigi Foça Kent Konseyi Baskanligina bir dönem aradan sonra kurucu baskan Orhan Gürer tekrar seçildi. Genel Kurul’da yeni Yürütme Kurulu üyeleri de belirlendi.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapilan genel kurul toplantisina Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, CHP Foça Ilçe Baskani Ayla Yilmaz, Konak Kent Konseyi Baskani Hamit Mumcu, bazi STK temsilcileri ile genel kurul üyeleri katildi.  

Divan olusturulmasi, Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar’in açis, mevcut Baskan Özlem Temizel’in geçmis dönem faaliyetleri ve bu seçimde aday olmama gerekçelerini açikladigi konusmalarin ardindan baskanlik için aday olan Seniihi Kitapçi ve Orhan Gürer söz aldilar. Kendilerini ve baskan olarak yapmak istediklerini özetlediler.

Teklif üzerine yapilan açik oylamada Seniihi Kitapçi’nin 6 oyuna karsilik, 30 oy alan Orhan Gürer Foça Kent Konseyi Baskanligina seçildi. 2009 yilinda kurulan konseyin daha önce 10 yil baskanligini yapan Gürer’in bir dönem aradan sonra yeniden baskanlik dönemi baslamis oldu.

Herhangi bir listeyle gidilmeyen seçimde salonda bulunanlardan aday olan 16 kisi Orhan Gürer baskanliginda ki konseyin yeni yönetim kurulunun asil ve yedek üyeleri oldular. Yeni Yönetim kurulu asil listede Ömer Atilla, Ahmet Koldas, Seniz Ararat, Fulya Önay, Ramazan Harmandar, Ceyhan Çetin, Nejla Ersahin Meriç, Mehmet Yücel Tuncel yer alirken yedek liste Selma Sabanci, Muharrem Yesilkaya, Fuat Karakuyu, Mahmut Naci Erten, Kadri Mutlu, Halit Osman Güler, Ramazan Dagistan ve Poyraz Aksoy’dan olustu.   

Seçimin ardindan Konak Kent Konseyi Baskani Hamit Mumcu genel kurul ve seçilen üyelere basarilar dileyen bir konusma yapti.



SIYASET YAPMADAN HIZMET ÜRETMEYE ÇALISACAGIZ

Orhan Gürer ise yaptigi tesekkür konusmasinda üyelerin güvenine layik olmak için bütün gücüyle çalisacagina söz verdi. Orhan Gürer; “ Kent Konseyleri siyaset üstü bir yapi. Içinde o kentte yasayan bütün Sivil Toplum Örgütlerini, dernekleri, kulüpleri, devlet memurlarinin bir bölümünü barindiriyor. Siyasi parti temsilcilerimiz var.  Dolayisiyla biz siyaset yapmadan hizmet üretmeye çalisacagiz.  Her üyemizin tekliflerine, tecrübesine ihtiyacimiz var. Izmir Kent Konseyi Birligine üyeyiz. Türkiye Kent Konseleri Birligi’ne de üye olmak istiyoruz. Çünkü onlar daha degisik bir görüsle yönetilen kent konseyleri. Bize getirecekleri bir yük yok. Onlarin tecrübelerinden istifade etme sansimiz var. “ dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde bazi teklif ve öneriler tartisilarak degerlendirildi.  

Toplanti sonunda Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz görevi devreden Özlem Temizel’e tesekkür ederek, yeni baskan Orhan Gürer’e ise basarilar dileyerek çiçek takdim etti.