ORKESTRA SEFLIGI ALANINDA TÜRKIYE'NIN ILK KADIN PROFESÖRÜ OLDU

Türkiye'de Kompozisyon ve Orkestra Sefligi Anasanat Dalinda ilk ve tek kadin profesör unvanini alan Prof. Ebru Güner Canbey'i tebrik eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Üniversite olarak faaliyet gösterdigimiz her alanda mensuplarimizla birl

Kültür Sanat 25.02.2021 10:32:41 0
ORKESTRA SEFLIGI ALANINDA TÜRKIYE

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Ebru Güner Canbey, Kompozisyon ve Orkestra Sefligi Anasanat Dali’nda Türkiye’deki ilk ve tek profesör unvanini alan kadin akademisyen oldu. Akademik basarilarin yani sira Türk Halk Müziginin farkli örneklerinin senfonik orkestra uyarlamasi ile ilgili çok sayida çalismasi olan Canbey’in eserleri birçok ülkede senfoni orkestralari tarafindan seslendiriliyor. Türkiye’yi uluslararasi arenada basariyla temsil eden Canbey’in bir Türk sanatçi tarafindan bestelenmis tek korno konçertosu olma özelligini tasiyan Devr-i Aksak eseri de sanat dünyasinda ses getiren çalismalar arasinda yer aliyor. DEÜ Devlet Konservatuvari’nda Kompozisyon ve Orkestra Sefligi Anasanat Dali Baskanligi görevini de sürdüren Canbey, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’i ziyaret ederek destekleri nedeniyle tesekkür etti. 

DEÜ ILKLERI GERÇEKLESTIRIYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin faaliyet gösterdigi her alanda mensuplari ile birlikte ilkleri gerçeklestirdigine dikkat çeken Rektör Hotar, “Üniversite olarak, toplum için üretmeyi kendisine düstur edinmis mensuplarimizla birlikte Türk yüksekögretiminin uluslararasi basarilarini arttirmak için çalisiyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin en önemli özelligi faaliyet gösterdigi her alanda örnek olacak projelere imza atmasidir. Bunu yaparken akademisyenlerimizin elde ettigi sonuçlar bireysel anlamda da basari hikâyelerine dönüsüyor. Kendini sanatina adayan, ortaokuldan itibaren basladigi sanat egitimini yasam tarzi haline getiren Prof. Ebru Güner Canbey’in basarisi bizi gururlandirdi. Akademik birimlerimizin basinda kendi alaninda yetkin isimlerin görev alinmasina da önem veriyoruz” diye konustu.

AYNI HEVESLE ÇALISIYORUM

Keyif aldigi bir meslegi yapiyor olmanin kolaylik sagladigini ifade eden Prof. Ebru Güner Canbey, “Basari yasamda ve kariyerde bir sonuçtur. Müzikte yaratma süreci düzenli ve istikrarli bir çalisma ile sonuç veriyor. Egitim sürecimde okula hangi hevesle gittiysem, 21 yillik akademisyenlik hayatimda da ayni hevesle çalismaya devam ettim. Akademik çalismalarimda ilkleri yasamak da bu hevesi besledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde açilan Kompozisyon ve Orkestra Sefligi Anasanat Dali Sanatta Yeterlik Programinin 2003 yilinda ilk mezunu oldum. Türkiye’de Kompozisyon ve Orkestra Sefligi Anasanat Dalinda yardimci doçent, doçent unvanlarinin ardindan ilk ve tek profesör unvanini alan kadin akademisyen oldum. Kurulum asamasinda yer aldigim anasanat dalinda bu basariyi elde etmek ayri bir gurur kaynagi oldu” dedi. 






Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °