Orman Haftasi'nda Menemen'de yüzlerce fidan dikildi

Orman Haftasi

21-26 Mart Orman Haftasi nedeniyle Menemen'de yüzlerce dut fidani toprakla bulustu. Emiralem'de gerçeklesen fidan dikim etkinliginde konusan Menemen Belediye Baskan V. Aydin Pehlivan, "Yesil bir Menemen için çalismalarimiz devam edecek” dedi.

Orman Haftasi nedeniyle, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli tarafindan Emiralem bölgesinde tahsis edilen 10 dönümlük alanda yapilan ekim etkinligine, Menemen Belediye Baskan V. Aydin Pehlivan’in yani sira, Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Izmir Orman Isletme Müdürü Ersen Çetin, Izmir Orman Bölge Halkla Iliskiler Sube Müdürü Tacettin Coskun, Menemen Bölge Isletme Sefi Murat Beykoz, Ilçe Tarim Müdürü Fatih Çiçek, Ilçe Milli Egitim Müdür V. Menderes Tunç ve Menemen Belediye Baskan Yardimcilari Durmaz Bayraktar, Yusuf Demircioglu ve Bahadir Inanli katildi.

Merkez için gelir kaynagi olacak

Sabahat Aksiray Otistik Çocuklar Egitim Merkezi(OÇEM) tarafindan düzenlenen fidan dikim etkinliginde ekilen dut fidanlari ileride merkez için gelir kaynagi olacak. Ekilen agaçlardan ileride elde edilecek olan dut ile kuru dut ve pekmez, agaçlarda yetisen ipek böceklerinden elde edilen ipekten de panolar, tablolar ve çerçeveler yapilacak. Bu ürünlerin satisindan kazanilacak gelir ise okul ögrencileri ve ailelerine destek amaciyla kullanilacak.


Aydin Pehlivan: “Dogaya yapilacak en büyük katki agaç dikmektir”

Ögrencilerle birlikte dut fidanlari diken Baskan V. Aydin Pehlivan, ekolojik dengenin bozulduguna dikkat çekerken, dogaya yapilabilecek en önemli katkinin agaç dikmek oldugunu söyledi. Aydin Pehlivan: “Kuraklik maalesef günümüzün en önemli sorunlarindan biri. Menemen gibi tarim ile geçinen bir yerde su daha da önem kazaniyor. Su sorununun en önemli çözümü agaçlandirma. Daha yesil, yasanabilir, tarimi ile kalkinan bir Menemen için çalismak en önemli görevimiz. Orman Haftasi nedeniyle de birlikte olalim ve hem bu konuya dikkati çekelim hem de hepimizin diktigi birer fidanimiz olsun istedik” dedi.