Tarih: 04.08.2022 14:04

ÖSYM baskani duyurdu, KPSS sinavi iptal edildi!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin günlerdir konustugu KPSS sinavinda ayni soru iddialari üzerine üst üste gelismeler yasanirken göreve bugün baslayan ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, kritik açiklamalar yapti. Ersoy, 31 Temmuz'daki KPSS sinavinin iptal edildigini, 6-7 Agustos ve 14 Agustos'taki oturumlarin ise ertelendigini duyurdu. Ersoy yeni sinav takvimiyle ilgili de bilgi verdi. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Baskani DDK Baskani Yunus Arinci da sinavin iptaliyle ilgili açiklama yapti.

KPSS sinavi iptal edildi! Gelismeyi yeni ÖSYM Baskani Ersoy duyurdu. 31 Temmuz'daki KPSS oturumlarinda yer alan bazi sorularin Yediiklim Yayinevi tarafindan daha önceden yayimlandigi iddialarinin ardindan ÖSYM Baskani Halis Aygün, Cumhurbaskani Erdogan imzali Resmi Gazete karariyla görevden alinmisti.

Öte yandan Cumhurbaskani Erdogan'in talimatiyla Devlet Denetleme Kurulu (DDK), sinavla ilgili inceleme baslatmisti. Dün aksam saatlerinde ise KPSS sinaviyla ilgili iddialara adi karisan Yediiklim Yayinevi'ne baskin düzenlenmisti. Içisleri Bakani Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptigi açiklamada su ifadeleri kullanmisti: "KPSS sorulariyla ilgili adli sorusturma basladi, çalismalar sürüyor. Hem DDK hem YÖK hem Ankara Cumhuriyet Bassavciligi hem Ankara Emniyet Genel Müdürlügü, KPSS sorusturmasiyla ilgili çalismasini sürdürüyor."

YENI TAKVIM 17 EYLÜL'DE BASLIYOR
Dün görevden alinan Halis Aygün'ün yerine atanan yeni ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy 31 Temmuz'daki sinavin iptal edildigini duyurdu ve "6-7 Agustos 2022 ve 14 Agustos 2022'de yapilacak KPSS oturumlari ertelenmistir. Iptal edilen ve ertelenen sinavlara iliskin yeni takvim en kisa sürede kamuoyuyla paylasilacaktir" dedi. Ersoy yeni KPSS takviminin 17 Eylül'de baslayacagini belirtti.

"ILAVE ÜCRET TALEP EDILMEYECEK"
Yapilan kapsamli degerlendirmelerin ardindan hem 31 Temmuz 2022'de yapilan KPSS oturumlari iptal edilmis hem de 6-7 Agustos ve 14 Agustos 2022 tarihinde yapilmasi planlanan oturumlar ertelenmistir. Iptal edilen ve ertelenen sinavlara iliskin yeni takvim en kisa sürede kamuoyuyla paylasilacaktir. Yeni KPSS sinav takvimi 17 Eylül'de baslayacaktir. Sinavi iptal edilen KPSS adaylarindan, girecegi yeni sinav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

"TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DILIYORUZ"
Amacimiz tüm adaylara gönül huzuruyla katilacaklari ve sonucunun adaletinden emin olacaklari bir sinav ortami olusturmaktir. Ortaya çikan eksiklikleri ve aksakliklari açik yüreklilikle kamuoyuyla paylasmak ve gereken tedbirleri etkin sekilde almak suretiyle ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararliyiz. Hiç arzu etmedigimiz sekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayi tüm adaylardan özür diliyoruz" dedi.

DDK: SORU ISARETI ADI KALMAMASI ADINA IPTALINE LÜZUM GÖRÜLMÜSTÜR
Öte yandan sinavin iptal edilmesiyle ilgili konusan DDK Baskani Yunus Arinci "Kamu vicdanini rahatlatmak ve hiçbir vatandasimizin kafasinda soru isareti kalmamasi adina 31 Temmuz’da gerçeklesen KPSS’nin iptaline lüzum görülmüstür. Süreçle ilgili Devlet Denetleme Kurulu olarak seffaf bir sekilde vatandaslarimizi bilgilendirmeye devam edecegiz" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —