Tarih: 17.09.2021 11:12

OTOMOBILSIZ KENT GÜNLERI BASLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Haydi otomobilsiz bir güne!
22 Eylül'deki “Otomobilsiz Kent Günü” ve Avrupa'da ayni gün kutlanan “Açik Sokaklar Günü” kapsaminda ise araçlardan kaynaklanan karbondioksit emisyonlarini azaltmak, kentlilerin toplu ulasim olanaklarindan faydalanmasini tesvik edecek önlemleri almak, daha saglikli ve doga dostu bir Izmir yaratmak için bir dizi etkinlik planlandi. Türkiye’deki bir kentte 22 Eylül'de ilk defa tüm ilçelerdeki bazi sokak ve caddeler es zamanli olarak trafige kapatilacak. 12.15’de Lozan Meydani’ndan engelli bireylerin de katilimiyla Gazi Osmanpasa Caddesi’ne kadar yürünecek.




Kelime oyunu, Bedük konseri, bisiklet turlari…
Büyüksehir Belediyesi, 17 Eylül’de Torbali’da “Okula Pedalla” etkinligi düzenleyecek. 18 Eylül cumartesi günü Konak ile Inciralti arasinda Espedal ile bisiklet turunun ardindan Engelsiz Film etkinliginde “Küçük Prens” filminin betimlemeli versiyonunun gösterimi yapilacak. 19 Eylül’de Selçuk, Efes ve Pamucak’ta bisiklet turu ile saat 16.00’da Karsiyaka’dan kalkacak Izdeniz gemisiyle ‘Süslü Kadinlar’ Pasaport Iskele’ye gelecek Fuar Kültürpark’ta bisiklet turu düzenleyecek.

Büyüksehir Belediyesi 22 Eylül’de baska etkinliklere de ev sahipligi yapacak. Gazi Osmanpasa Caddesi’nde saat 14.00’te ‘Otomobilsiz ve Insan için Kentler’ söylesisi düzenlenecek. Saat 14.45 ile 15.45 saatleri arasinda Ali Ihsan Varol ile “Kelime Oyunu”, 21.00’de ise “Bedük” konseri olacak.

Sadece yaya ve bisikletlilerin kullanimina açildi
Avrupa çapinda Hareketlilik Haftasi boyunca milyonlarca kisinin katilimiyla toplu tasima günü, bisiklet günü, yasayan sokaklar/yesil yollar günü, çevreye duyarli ulasim günü, çevre ve saglik günü, eglence/alisveris günü ve otomobilsiz kent günü adi altinda çesitli etkinlikler düzenleniyor. Izmir'de de son yedi yildir Avrupa Hareketlilik Haftasi kapsaminda çesitli etkinlikler yapiliyor.




30 ilçede kapatilacak yollar
22 Eylül’de 30 ilçede kapatilacak yollar söyle; Aliaga-Hükümet Caddesi, Balçova Sportmen Sokak, Bayindir Hükümet Caddesi, Bayrakli 258 Sokak, Bergama Mustafa Yazici Caddesi, Beydag Beyköy Meydani Sokak, Bornova Süvari Sokak, Buca 83 Sokak, Çesme 1016 Sokak, Çigli 8010/2 Sokak, Dikili Atatürk Caddesi, Foça Izmir Caddesi, Gaziemir Gazi Atatürk Bulvari, Güzelbahçe Sehit Yzb. Ilhami Yilmaz Caddesi, Karabaglar 52/72 Sokak, Karaburun 142-143-138 Sokak, Karsiyaka Cemal Gürsel Caddesi, Kemalpasa 134 Sokak, Kinik Gazipasa Caddesi, Kiraz Mesir Caddesi, Konak 39 Sokak- Gazi Pasa Bulvari, Menderes Hükümet Caddesi, Menemen Ziya Gökalp Caddesi, Narlidere Güngören Caddesi, Ödemis Çilek Sokak, Seferihisar Atatürk Caddesi, Selçuk Prof. Anton Kallinger Caddesi, Tire Belediye Hani Caddesi, Torbali 4513 Sokak, Urla 2112 Sokak- Yorgo Seferis Sokak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —