Tarih: 20.10.2021 14:10

OYUN SEKTÖRÜ YATIRIMDA BIRINCI

Facebook Twitter Linked-in

2021 Üçüncü Yariyil Türkiye Startup Ekosistemi Yatirim Raporu’na göre, bu dönemde girisimlere 109 milyon dolar yatirim yapildi. Bu yilin üçüncü üç aylik döneminde gerçeklesen 80 yatirim ile yilin ilk dokuz ayinda toplam yatirim alan girisim sayisi 220’ye yükseldi. 2021’in üçüncü çeyreginde yatirim sayisi artis orani ikinci çeyregine kiyasla yüzde 12,7 olarak açiklandi.

 

Oyun birinci, finans ikinci

 

Büyümesine hiz kesmeden devam eden oyun sektörü, açiklanan son çeyrekte 10 yatirim daha alarak yilin ilk dokuz ayinda toplam 42 yatirimla bulustu. Rapora göre, 2021 yilinin ilk dokuz ayinda her hafta en az bir oyun girisimine yatirim yapildi. Oyun sektörünün ardindan en çok yatirim alan finans sektöründe ise 20 yatirim gerçeklesti.


 

10 yatirima 2,3 milyon dolar yatirim

 

Oyun sektörünün toplamda 238 milyon dolar yatirim çektigini söyleyen IFASTURK Egitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Senel, “Son çeyrekte 2,3 milyon dolar yatirim alan oyun sektörü, toplamda 238 milyon dolar yatirim miktarina ulasti. Oyun sektöründeki tüm yeni girisimcilere ve paydaslara sektöre girerken alabilecekleri devlet destekleri ve sirket kurma konularinda danismanlik vererek ekosistemin güçlenmesine katki sagliyoruz.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —