Oyuncaklarinizi paylasin mutlulugu çogaltin

Konak Belediyesi, ilçede 20 ayri noktaya yerlestirdigi kumbaralarda toplayacagi oyuncaklari, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarina dagitacak.

Gündem 17.04.2021 14:00:18 0
Oyuncaklarinizi paylasin mutlulugu çogaltin

Konak Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami arifesinde Konakli çocuklarin yüzlerini güldürecek bir kampanya baslatti. Ilçenin farkli bölgelerine oyuncak toplama kumbaralari yerlestiren Konak Belediyesi, bu kumbaralarda biriken oyuncaklari ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarina ulastiracak.

Konak Belediyesi, “Oyuncaklarinizi paylasin, mutlulugu paylasin” sloganiyla baslattigi kampanya kapsaminda farkli semtlere oyuncak toplama kumbaralari yerlestirmeye basladi. Ilçede özellikle parklara konumlandirilan kumbaralar, 20 ayri noktaya yerlestirildi. Bu kumbaralarda biriken oyuncaklar, Konak Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan toplanarak, Sosyal Yardim Isleri Müdürlügüne teslim edilecek. Ekipler tarafindan kategorize edilen oyuncaklar, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarina dagitilacak.

“Çocuklarimizin yüzünü güldürmek istedik”

Çocuklarin pandemi yüzünden uzun süre evlerinde kapali kaldiklarini animsatan Konak Belediye Baskani Abdül Batur, “Hem çocuklarimizin yüzünü güldürmek hem de oynanmayan ama kullanilabilir durumdaki oyuncaklarin degerlendirilmesini saglamak istedik. Çocuklar büyüdükçe bazi oyuncaklarla oynamayi da birakiyor. Kullanilabilir durumdaki bu oyuncaklar evlerde birikiyor. Yani bir yanda çocuklarin artik oynamadigi oyuncaklar diger yanda bu oyuncaklara ulasamayan çocuklar vardi. Biz bu bulusmayi saglayip, çocuklarimizin da yüzünü güldürmek istedik. Ekiplerimiz de titiz bir çalisma yürütecek” dedi. 

Kullanilabilir olsun, temiz posetlere konsun

Kumbaralara birakilacak oyuncaklar için herhangi bir yas grubu kriteri yok. Kullanilabilir durumdaki her oyuncak kabul ediliyor ancak yetkililer oyuncaklarin temiz bir posetlere konulduktan sonra kumbaralara birakilmasini istiyor. Bu talebin nedeni ise kumbaralara yanlislikla atilabilecek herhangi bir atiktan oyuncagi koruyabilmek...

Kumbaralar nerede?

Konak Belediyesi’nin kumbaralari yerlestirdigi yerler ise söyle: 

- Güzelyali Parki (Fuat Göztepe Parki)

- Göztepe Mahallesi Muhtarligi önü

- Mehmet Ali Akman Mahallesi, Tegmen Ali Riza Akinci Parki

- Behçet Uz Parki girisi

- Piri Reis Mahallesi, Zübeyde Hanim Anaokulu

- Kiliç Reis Mahallesi, Kiliç Reis Ihsan Alyanak Parki (Muhtarlik yani)

- Fatih Mahallesi Muhtarligi yani

- Atilla Spor Parki girisi (Egepol Hastanesi arkasi)

- Susuzdede Parki (Inönü Caddesi girisi)

- Güzelyali, 16/1 Sokak

- Alsancak Melih Özakat Ilkögretim Okulu

- Gazi Ortaokulu

- Mersinli Semt Merkezi önü

- Sevket Özçelik Sokak ile 1381 Sokak kesisimi

- Özel Bizim Kulüp Anaokulu önü

- Özel Civciv Anaokulu önü

- Necatibey Ilkögretim Okulu önü

- Özel Izmir Saglik ve Egitim Vakfi Ilkögretim Okulu önü

- Güzelyali Ortaokulu önü

- Konak Ilçe Milli Egitim Müdürlügü önü







Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °