ÖZLEM TÜRECI VE UGUR SAHIN'E ALMANYA'DA BÜYÜK ÖDÜL

ÖZLEM TÜRECI VE UGUR SAHIN

Tip dünyasinin önemli ödüllerinden kabul edilen 'Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülü' Covid-19 asisini gelistiren Dr. Özlem Türeci, Prof. Dr.Ugur Sahin'e verildi.

BioNTech bilim insanlari Almanya'nin büyük bilim ödülünün sahibi oldu. Paul Ehrlich Vakfi tarafindan yapilan açiklamada, "Sahin, Türeci ve Kariko, mesajci RNA'nin (mRNA) hastaligi önleme ve tedavi etmede bir ilke olarak gelistirilmesindeki vizyonlari ve azimleri nedeniyle 2022 Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter ödülüne layik görüldü" ifadesine yer verildi.

Açiklamada, "Üç ödül sahibi, önleyici ve tedavi edici amaçlar için haberci RNA'nin (mRNA) gelistirilmesindeki basarilarindan dolayi onurlandiriliyor. Tibbin bazi alanlarinda köklü bir degisiklik baslatmasi muhtemel bir teknoloji platformu olusturdular" degerlendirmesinde bulunuldu.

Covid-19 asisini gelistiren Alman biyoteknoloji firmasi BioNTech'in kurucu ortaklari Sahin ve Türeci ile sirketin ikinci baskani olan Macar asilli Katalin Kariko, 120 bin avro degerindeki ödülü 14 Mart 2022’de Frankfurt’ta düzenlenecek törenle alacak.