PAINTBALL'UN KALBI IZMIR'DE ATACAK

Dokuz Eylül Üniversitesi'ni(DEÜ) ziyaret eden Avrupa Paintball Federasyonu (EPBF) Kidemli As Baskani Ulrich Stahr ile As Baskani Kerem Barkul'un 2022-EPBF Kongresini DEÜ himayesinde düzenlenmesi önerisinden memnuniyet duyduklarini ifade eden DEÜ R

Spor 29.05.2021 10:19:00 0
PAINTBALL

Gelismekte olan spor branslarindan birisi olan paintball’un uluslararasi organizasyonlarindan Avrupa Paintball Federasyonu’nun(EPBF) Kidemli As Baskani Ulrich Stahr ile As Baskani Kerem Barkul, Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Rektörlügünü ziyaret etti. 

Izmir’de bulunmaktan mutluluk duyduklarini ifade eden Stahr, paintball’un tanitilmasi ve gelistirilmesinde uluslararasi etkinliklerin önemli rol üstlendigini söyledi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a projeleri ile çalismalari hakkinda bilgi veren Stahr, EPBF olarak paintball’un bilimsel platformlarda da ele alinmasina önem verdiklerinin altini çizerek, bu noktada Izmir’de bir kongre düzenlemek istediklerini belirtti. 2022-EPBF Kongresi’ni DEÜ himayesinde gerçeklestirmekten mutluluk duyacaklarini sözlerine ekleyen Stahr, spora destek veren DEÜ ile isbirligi yapmaya hazir olduklarini açikladi. 

EPBF As Baskanlarinin ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarinin kaydeden Rektör Hotar, kisa süre önce üniversite bünyesinde ögrencilerden olusan DEÜ Paintball Takimi’nin kuruldugunu ve müsabakalar için çalismalara baslandigini söyledi. EPBF’nin önerisini son derece olumlu ve yapici bulduklarini ifade eden Rektör Hotar, “Böyle önemli uluslararasi bir organizasyonu ülkemize ve güzel kentimize kazandirilmasindan mutluluk duyariz. Biz, spora ve sporcuya her zaman destek veren bir yüksekögretim kurumuyuz. Yürüttügümüz akademik çalismalar ve bilimsel faaliyetler ile bu alani çok yönlü sekilde ele almaktayiz. EPBF’nin önerisini de bu baglamda anlamli buluyoruz. Önümüzdeki süreçte; teknik görüsmeleri arkadaslarimiz yapacaklardir. Bu noktada gerekli sartlar olusturarak, isbirligi yapmayi planliyoruz” dedi.

ÖGRENCILERIMIZI TESVIK EDIYORUZ

Görüsmede ögrencilerin sosyal ve sportif faaliyetlerde aktif olarak yer almasi için gayret gösterdiklerini vurgulayan Rektör Hotar, “Küresel pandeminin getirdigi sartlar nedeniyle etkinliklerde ve müsabakalarda kisitlamalar olsa da, yine de ögrencilerimizin bu noktadaki motivasyonlarini tesvik etmeyi sürdürüyoruz. Üniversitemiz bünyesindeki sporcularimiz ve ögrenci topluluklarimiz, bizleri gururlandiran basarilara imza atmayi sürdürüyorlar. Hedefimiz, bütün spor branslarini desteklemek olacak” diye konustu. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °