Tarih: 17.03.2021 22:08

'Pandemi ve deprem Kemalpasa'ya ilgiyi artirdi'

Facebook Twitter Linked-in

Kemalpasa Belediye Baskani Ridvan Karakayali, Son Mühür TV ekranlarinda yayinlanan Gün Basliyor programinda Aysegül Koç'un sorularini yanitladi. 

Kemalpasa Belediye Baskani Ridvan Karakayali'nin açiklamalarindan önemli satirbaslari su sekilde; 

Kemalpasa kirazin baskenti

- "Büyüksehir Belediyemiz tarima çok önem veriyor. Baska bir tarim mümkün diye projesi var. Türkiye'de tarima önem veren ender illerden bir tanesiyiz. Bizde buna katiliyoruz tabii ki. Kemalpasa tarim ve sanayi bölgesi. Kemalpasa Türkiye'de kirazin baskenti diyebiliriz. 70 ve 85 bin ton arasinda kiraz çikartiyoruz. Seftali, kayisi, armut üzüm hepsi var Kemalpasa'da. Yerel tohuma dönmemiz gerektigine inaniyorum. Mesela Kemalpasa'da arazim vardi 400 kg kara kilçik bugdayi Büyüksehir verdi biz onu ektik simdi 6,5 - 7 ton verdi. Ben bunu ücretsiz dagitacagim ve bunu 25 dönümü 300 dönüme çikaracagiz Kemalpasa'da. Artik GDO'lu bir ekimlik sebze bugday yerine kendi tohumumuzdan üretilen öz degerimiz haline gelen  konuma gelmemiz gerekiyor. Yerli irka dönmemiz lazim bizim. Yerli irk  Türkiye'nin degeri. Yerlati sularini çok iyi kullanmamiz lazim. O kadar çok kullaniliyor ki yer alti sulari obruklar olusmaya basladi Menderes Ovasi'nda.. Su müthis yere çekiliyor. Bereket versin bu yil yamurlar da iyi gitti. Bunun önlenmesi lazim." 

Kooperatiflesme vurgusu

"Herkesin kooperatif çalismalarina girmesi lazim. Avrupada çiftçiler kooperatife baglidir,birlik vardir. Bizimde böyle olmamiz lazim. Türk halkinin temiz gidaya ulasmasinin birinci sarti kooperatiflesmeden geçiyor. Bunun altini çiziyoruz. Yerelde kalkinma ve tarimin kalkinmasi için kooperatiflesme sart, yerel tohuma dönmemiz sart, suyu verimli kullanmamiz sart diyorum. 

Kemalpasa'daki imar durumu encümene girdi. Bir kismini imara açiyoruz biz. 2010 yilinda basladi çalismalar sene 2021 ve 11 yildan beri sonuna geldik artik. Bu hafta büyüksehir encümeninde ikinci haftadan sonra askiya çikacak ondan emin olabilirler. Nedne bu kadar geciktigini bir önceki döneme sorsunlar. Çünkü ben 2014'te tamamen hersey bitirdim evlere teslim etmistim. Acaba 2019'a kadar neden yapmamislar, bir önceki döneme onu sorsunlar. "

Kemalpasa'da hayallerim... 

"Meyve isleme kurutma boylama fabrikasi en büyük hayalimdi. Kiraz üreticilerin en büyük destekçisi olacak. Ikincisi hayalim üniversite idi. Onun içinde çalismalarimiz devam ediyor. Ulucak'taki binamizi onlarin istedikleri dogrultuda yapiyoruz. Ondan sonra Torbali'daki yere geçecegiz üniversite olarak. Ihaleye çikmak üzere önümüzdeki dönem muhakakak faaliyete geçmis olacak. Büyük kanal projemiz var. Bu projede bu yil sonunda tamamen bitecek. Bundan sonra hibir foseptik Kemalpasa'da derelere akmayacak. Hepsini aritmaya baglayacagiz. Ulucak'ta yagmurlar dindigi anda da asfaltlama çalismasi yapacagiz. Yaklasik 100 yillik bir hizmet getirdik Kemalpasa'ya ve Ulucak'a... Altyapi çalismak her babayigidin harci degildir. Öyle yüzeysel yap çik olmaz. O nedenle bizim altyapiya çok önem vermemiz gerekiyor.  Hummali bir çalisma var Kemalpasa'da. Azcik daha sabretsinler heryer asfaltlanacak heryer piril piril olacak. 

Pandemiden sonra ilgi artti

Pandemi ve depremden sonra Kemalpasa'ya müthis bir ilgi var. Ulasimda çok rahat oldugu için doga ile iç içe oldugu için çok fazla bir ilgi var. Ayni zamanda Kemalpasa'da biliyorsunuz tarim yeri. Çok iyi tarim yapiliyor. Kiraz bahçeleri, seftali bahçeleri, üzüm baglari.. Ilgi tabi artiyor tarima. Dünyanin gelecegi su anda 3 seye bagli; enerji, gida, iklim.. Bu üç sey bunlarin önemini anladi. Yenilebilir enerji simdi araçlarin hepsi elektirikli olmaya basladi. Karbon saliniminin dünyaya etkisini anladilar. Iklim zirvesi oldu Fransa'da.. Gida temiz, saglikli gidaya ulasmak çok önemli. Bunlar olmasa  zaten dünya batacak. Bir derece yükseldi sadece iklimler sicaklik dünyanin halini görüyoruz. Dünyanin düzenini biz bozuyoruz. Tekrar bunu düzeltmemiz gerekiyor. Söyle bir de gida çok önemli. Temiz gidaya ulasmak çok önemsi ve insanlarin en dogal hakki. Biz bunu yapmaya çalisiyoruz. 

Kahve ve seker dagitimi belediyeden.. 

"Kemalpasa'da herhangi bir sikinti yok. Aralikta tavan yapmisti müthis bir düsüs oldu gayet iyi gidiyor. Kaymakamligimiz jandarmamiz gerekli tedbirleri aliyoruz. Belediye olarak magdur insanlarimiza yardim ediyoruz. Mesela dün ben kahvelere seker ve çay dagitmaya basladim. Onlar zor durumdalar su anda. Gerekli yardimlari yaptik, patates, sogan dagittik. Çiçekyagi dagitacagiz simdi. Battaniye, odun, kömür dagittik. Gida dagittik. Onlari elimizden geldigince destek olmayaca çalisiyoruz. Insallah bu dönemi atlatacagiz. 

Millet ittifaki olarak Kemalpasa'da sorunumuz yok. Uyumlu bir sekilde çalisiyoruz. AK Parti'nin mecliste çogunlugu var tabii ki. Hangi siyasi parti olursa olsun hizmet için gelmistir. Su anda meclis üyesi arkadaslarimizla hiçbir sorunumuz yok. Nezaket çerçevesinde hepimiz isimizi yapiyoruz. Hiçbir sorunumuz yok." 

'Kadinlarimiza istihdam sagladik'

- "Fabrika sahipleriyle kadinlarimizi bulusturduk. Istihdam yaratmaya çalisiyoruz. 200- 300 kisiye istihdam sagladik. Evde nasil is yapilabilr. Kadinlarimiza fason olarak nasil is verebilirizinde anlasmalarini sagladik. Kadinlar gününde bizim en büyük mutlulugumuz kadinlara istihdam saglamak oldu. Bayan arkadaslarimizda çok memnunlar Bunu katlayarak devam ettirmemiz lazim Kadinlar gününde laylaylom olmamaiz gerekiyor. Daha çok kadin istihdamina yönelik, kadinlarin is yama yetenegini ortaya çikarmak katki saglamak olmasi lazim. Kadinlarimizi bir araya getirerek iyi bir istihdam sagladik diye düsünüyorum. Bizim hedefimiz bos kadin kalmasinç Aile istihdamina katki saglasin. 2 800'ü buldu ise yerlestirdigimiz insan sayisi ve hedefimiz 5 bin 6 bini bulmak." 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —