Tarih: 21.01.2022 11:43

PATILI DOSTLAR MENEMEN BELEDIYESI ILE GÜVENDE

Facebook Twitter Linked-in

Menemen Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü hizmetleri ile 2021 yilinda da sahipsiz patili dostlari yalniz birakmadi. Seyrek’te 15 dönüm üzerine kurulu olan Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile patili dostlarin yaralarini saran Belediye ekipleri, kisirlastirma, sahiplendirme, asilama ve mama birakma hizmetleri de gerçeklestirdi.

Bakimevinde ; dogada çesitli nedenler ile yaralanan hayvanlarin ameliyat, tedavi ve bakim hizmetlerini gerçeklestiren Belediye ekipleri, 2021 yilinda 7 bin 128 can dostun yardimina kostu. Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 2 bin 355 ihbara müdahale edildi. 1758 sahipsiz sokak hayvani, bakimevinde misafir edildi. 1215’i kuduz, 1922’si parazit asisi olmak üzere 3 bin 317 asilama yapti. 958 hayvana mikroçip takildi. 55 patili dostu da sahiplendirdi. Ekipler, pandemi dolayisiyla sokaga çikma kisitlamasi yapilan günlerde besleme rutinini siklastirarak, can dostlarin aç kalmasinin da önüne geçmeye çalisti.


Konuyla ilgili konusan Menemen Belediye Baskani Vekili Aydin Pehlivan,'' 15 bin Metrekare alan üzerine kurulu bu dev tesisimizde, tüm can dostlarimizi koruyor, bakimlarini yapiyor ve sahip çikiyoruz. 7/24 esasina göre çalisan Geçici Hayvan Bakimevimiz, can dostlarimizin kapali tutuldugu bir barinak degil, barinma, bakim, tedavi ve asilamalarinin yapildigi bir dinlenme tesisi, bakimevi niteliginde hizmet veriyor. Gerekli tedavileri yapilarak sagliklarina kavusan can dostlarimiz, ekiplerimiz tarafindan alindiklari dogal yasam alanlarina birakiliyor.

 Dünyamizin bu nazik dengesini korumak, 'yaratilani yaratandan ötürü sevmek' düsturu, inancimiz ve medeniyetimizin gelenegidir. Can dostlarimiza gösterilen merhamet ve onlar için yapilanlar, gönül zenginliginin de bir göstergesidir. Bizler de yerel yönetimler olarak sevgi ve merhamet üzerine insa edilen medeniyetimizin mirasini yasatmaya ve gelistirmeye çalisiyoruz. Bir taraftan hayvanlari korumaya, yasatmaya çalisirken, diger taraftan hayvan sevgisini çocuklarimiza, gençlerimize asilama gayreti içerisinde olmaya dün oldugu gibi bugün de devam edecegiz. Çünkü Menemen tüm canlilarin ortak yasam alani” diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —