Tarih: 19.04.2022 11:20

PEHLIVAN: DEPREM GERÇEGIYLE YASAMAYI ÖGRENMELIYIZ

Facebook Twitter Linked-in

Menemen Belediyesi, kenti ve kent sakinlerini olasi bir deprem riskine karsi hazirlamak ve hazirlanmak için, 1 yil önce 19 mahallenin imar planlarina esas çalismalar dogrultusunda jeolojik-jeoteknik etüt faaliyetlerine basladi. Belediyenin bu konuda uzman personelleri, akademisyenler, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile birlikte yürütülen bu çalismayla, Menemen sinirlari içerisindeki fay hatlarinin varligi ile bu faylardan birinin harekete geçmesi durumunda çevresine verebilecegi hasar seviyesini incelendi.

Çalismalari yerinde inceleyen Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, konuyla ilgili açiklamalarda bulundu. Depremin hayatimizin bir gerçegi oldugunu ifade eden Baskan Vekili Pehlivan, “Yasadigimiz kent 1. derece deprem riski altinda bir bölge. Dogal afetlerin ne zaman olabilecegini önceden bilemeyebiliriz. Ancak bir erken tani isiginda hazirliklarimizi yapip önlemlerimizi alabiliriz. Menemen Belediyemiz, vatandaslarimizi olasi bir deprem riskine karsi ‘Güvende miyiz?’ sorusunu gidermek için, geçtigimiz yil 19 mahallemizde imar planina esas alarak, etüt çalismalari ve fay arastirmalarina basladi.  Belediyemizin konu ile ilgili uzman personelleri, akademisyenler ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi yetkilileri, fay hatlarinin varligi ile bu faylardan birinin olasi bir hareketiyle kentimize verebilecegi can ve mal kaybi seviyesini tespit ediyor. Elde edilecek bu hayati veriler isiginda kentlesme çalismalarimiza yön veriyoruz. Bugün ekiplerimizle birlikte sondajlari ve jeofizik çalismalari tamamlanan bu mahallelerimizin, fay raporlarinin hazirlanmasi sürecini de baslatmis bulunuyoruz” dedi.


‘KENT AFET GÖNÜLLÜLERI YETISTIRECEGIZ’

Belediye bünyesinde Menemen Arama Kurtarma Birimini de kurduklarini hatirlatan Pehlivan, “Bizler dogal afet gerçeginden yola çikarak, belediyemiz bünyesinde kurdugumuz Menemen Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ve yetistirecegimiz Kent Afet Gönüllüleriyle çaresiz olan degil, çarenin kendisi olmaya aday bir kent olacagiz” diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —