Petkim, global ESG derecelendirmesinde 206 sirket arasinda 8'inci oldu

Petkim, global ESG derecelendirmesinde 206 sirket arasinda 8

Dünyanin önde gelen kurumlarinin, bagimsiz denetçi kurulus tarafindan "Çevre, Sosyal ve Yönetisim” basliklarinda degerlendirildigi ‘ESG' derecelendirmesinde Petkim, 206 sirket arasinda 8'inci sirada yer alarak sürdürülebilirlik kriterleri açis

Sürdürülebilir üretimi faaliyetlerinin odagina alan SOCAR Türkiye grup sirketlerinden Petkim, ESG risk degerlendirmesi alaninda uzman, dünyaca ünlü bagimsiz denetçi kurulus Sustainalytics tarafindan yapilan ve farkli sektörlerdeki sirketlerin denetlendigi, Çevre, Sosyal ve Yönetisim (ESG) basliklarinin risk derecelendirmesinde dikkat çekici bir performansa imza atti. Dünya genelinden sirketlerin faaliyetlerinin, çevre, toplum ve kurumsal yapilarina etkileriyle degerlendirildigi ESG kriterlerinde Petkim, “Ticari Kimyasallar” kategorisi risk derecelendirmesinde, 206 sirket arasinda 8’inci sirada yer alarak önemli bir basari elde etti.

 

Bir sirketin sektörde önemli risklere maruz kalip kalmadigini ve bu riskleri ne ölçüde yönettigini degerlendiren ve global ölçekli bir sürdürülebilirlik akreditasyonu olan ESG incelemesinde alinan sonuçlar, sirketlerin dünya piyasalarinda finansmana erisim ve kurumsal itibar degerlendirmelerinde önemli bir kriter olarak izleniyor. ESG derecelendirmesinde kategorisinde dünyanin ilk on sirketi arasinda yer alan Petkim’in bu basarisi, sürdürebilirlik hedeflerindeki performansini ortaya koyarken global marka degerine güçlü katkilar yapan bir sonuç olarak da önem tasiyor. 

“ESG DERECELENDIRMESINDEKI PERFORMANSIMIZ, SÜRDÜRÜLEBILIRLIGE VERDIGIMIZ ÖNEMIN BIR ISPATI”

ESG derecelendirmesinde alinan sonuçlari degerlendiren SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, “Sürdürülebilir üretim, Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi olarak SOCAR Türkiye’de her zaman faaliyet odagimiza aldigimiz bir süreç. Sürdürülebilirligin dünya ölçeginde degerlendirildigi ESG skoru baglaminda da mevcut performansimizi ve yerimizi sürekli degerlendirerek kendimizi ve grup sirketlerimizi gelistirmek için gerekli planlamalari yaptik. Sürdürülebilirlik performansini ölçümleyen ESG degerlendirmesine temel olan altyapilarin olusturulmasi ve gelistirilmesi çalismalarimizi önce holding çatimiz altinda baslatarak daha sonra grup sirketlerimizde devam ettirdik. Global ESG derecelendirmesinde grup sirketimiz Petkim ile elde ettigimiz basarili performans da, sürdürülebilir üretim adina gerçeklestirdigimiz kapsamli altyapi ve entegrasyon çalismalarimizin önemli sonuçlarindan biri oldu. Bu sonuç, ayni zamanda SOCAR Türkiye olarak sürdürülebilirlige verdigimiz önemin ve faaliyet zincirimizde yer alan tüm paydaslarimizin yani sira toplumsal kalkinmayi da gözeten, bu zincirdeki herkes için deger üretmeyi hedefleyen sürdürülebilirlik yaklasimimizin kaniti oldu. Sürdürülebilirlik yatirimlarina, bu konuda katma deger saglayacak çözümlere ve AR-GE çalismalarina devam ediyor; is süreçlerimize entegre ettigimiz yenilikçi uygulamalarin yaninda, imza attigimiz uluslararasi protokoller ve katildigimiz küresel çalismalarla uluslararasi toplumla birlikte sürdürülebilirlik hedeflerine yol aliyoruz.

 


Sürdürülebilir bir gelecek için sirketlere, hedeflerin daha net belirlendigi, sonuçlarin ölçülebilir hale getirildigi bir ilerleme haritasi sunan ESG degerlendirmelerinin yapildigi dönemin pandemi kosullarina ragmen sürdürülebilirlik yatirimlarimiza devam ettik. SOCAR Türkiye olarak, faaliyetlerimizin ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarini gözeterek sürdürülebilir bir gelecek için deger üretmek, her zaman degismez felsefemiz olacak.” dedi.

 

 

Sustainalytics Hakkinda

25 yili askin bir süredir faaliyet gösteren‘’Sustainalytics’’ sirketi, yatirimcilar ve sirketler için yüksek kaliteli, analitik çevresel, sosyal ve yönetim (ESG) arastirmasi, kurumsal yönetim hizmetleri ve risk derecelendirmeleri saglamanin yani sira onlari yatirim stratejileri gelistirme ve uygulamada desteklemektedir. Dünya çapinda yüzlerce önde gelen fon ve varlik yöneticisi ile isbirligi yapan Sustainalytics, sirketlerle dogrudan temas kurmak için kendi metriklerini kullanir ve bu da ESG konularinda seffafligin degerlendirilmesi ve geri bildirim için daha fazla firsat sunar.