Petkim Limani'na dördüncü kez Yesil Liman Sertifikasi verildi

Petkim Limani

Petkim Limani'na dördüncü kez Yesil Liman Sertifikasi verildi

SOCAR Türkiye’ye ait Petkim Limani; Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Deniz Ticareti Genel Müdürlügü ile Türk Standardlari Enstitüsü tarafindan yapilan denetimlerin ardindan Yesil Liman Sertifikasini dördüncü kez almaya hak kazandi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Deniz Ticareti Genel Müdürlügü ve Türk Standardlari Enstitüsü (TSE) tarafindan yürütülen, Yesil Liman (Green Port) Projesi kapsaminda verilen Yesil Liman Sertifikasi sahiplerini buldu.

SOCAR Türkiye’ye ait Petkim Limani’nin almaya hak kazandigi Yesil Liman Sertifikasi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, Ulastirma ve Altyapi Bakani Mehmet Cahit Turhan tarafindan Petkim’in Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Tolga Demirözü’ne takdim edildi.

Yeniden belgelendirme kapsaminda; liman operasyonlari, limanlarda saglik ve güvenlik, çevre yönetim sistemleri, sera gazi yönetim plani ve enerji verimliligi denetimi uzmanlar tarafindan gerçeklestirildi.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 Is Sagligi ve Güvenligi Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, IEC/ISO 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi , TS/ISO 31000 Risk Yönetimi Dogrulama Sistemi ve TS/ISO 10002 Müsteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’nden olusan entegre yönetim sistemi yapisina sahip olan Petkim, böylelikle dördüncü kez Yesil Liman Sertifikasini mevcut yapisina eklemis oldu.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Deniz Ticareti Genel Müdürlügü ve Türk Standartlari Enstitüsü tarafindan 2014 yilinda baslatilan Yesil Liman Projesi ile liman tesislerinde entegre kalite yönetim sisteminin olusturulmasi, çevredeki deniz suyu kalitesinin iyilestirilmesi ve korunmasi, çevresel kirliligin azaltilmasi, enerji verimliliginin en yüksek seviyede tutulmasi, atik geri dönüsümünün saglanarak atik miktarinin azaltilmasi, is sagligi ve güvenligi konusunda gerekli tedbirlerin alinmasi hedefleniyor.