Tarih: 08.11.2021 14:45

PETKIM YILIN 3. ÇEYREGINDE SATISLARINI ARTTIRDI

Facebook Twitter Linked-in

 2021 yilinin 3. çeyreginde Petrokimya ürünleri maliyetlerinin artmasi ve kâr marjlarinin düsmesine ragmen 9 aylik toplam satislarini 19.165 milyon TL’ye çikaran Petkim’in bu basarisinda genis ürün portföyüyle yaptigi üretim etkili oldu. Petrokimya ürünlerine olan talep artisiyla birlikte arz kisitlarinin da yasandigi bu süreçte Petkim, STAR Rafineri entegrasyonuyla üretimini araliksiz sürdürebilmenin avantajini da degerlendirdi. Ürün çesitliligi ve kesintisiz üretimin toplam satislara yansidigi bu dönemde kapasite kullanimi ise yüzde 89,5’den yüzde 92,2’ye çikarak geçen yilin oldukça üzerinde bir orana ulasti.



Üretimden satislarin yani sira ticari satislarini da önceki döneme göre arttiran Petkim’de ticari satislarin toplam satislar içerisindeki payi önceki yilin 9 aylik dönemine göre yüzde 26’dan yüzde 32’ye yükseldi. Petkim’de artan toplam satislarla saglanan kaynak, finansman maliyetlerinin optimizasyonu ve sirket borçlarinin azaltilmasina önemli katki sundu. Piyasa dinamiklerinin dogru yönetimiyle basarili sonuçlar elde eden Petkim’in bu güç dönemde öz kaynaklarinda 2020 yil sonuna kiyasla yüzde 50 artis yasanirken, toplam borçlulugunda 261 Milyon Dolar azalis gerçeklesti.

“TAHAKKUKU GERÇEKLESEN 821 MILYON TL’LIK KURUMLAR GELIR VERGISI ILE ÜLKE EKONOMIMIZ IÇIN ÖNEMLI BIR FINANSAL DEGER ÜRETTIK”


Petkim’in 2021 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarini degerlendiren SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya Is Birimi Baskani ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Pandemiden çikis isaretlerinin görülmeye baslamasi, petrokimya ürünlerine olan talebi hizli bir sekilde arttirdi. Artan bu güçlü talebe yanitin zorlastigi bir ortamda Petkim olarak gerek ürün çesitliligimiz gerekse entegre üretim tesislerimizle kesintisiz üretimimizi sürdürdük. Üretimden satislarin yaninda ticari satislarimizi da bu dönemde artirmayi basardik. Bu zorlu süreçte sirket olarak imza attigimiz güçlü performansin yani sira tahakkuku gerçeklesen 821 Milyon TL’lik kurumlar gelir vergisi ile ülke ekonomimiz için de önemli bir finansal deger ürettik. Tüm bu basarilara imza atarken faaliyetlerimizin çevresel, sosyal ve yönetisim performansini ortaya koyan global ESG derecelendirmesinde de kategorimizde dünyanin ilk 10 sirketi arasina girmeyi basardik. Küresel piyasalarda olumsuz sartlarin sürdügü bir dönemde gerek ekonomik basarilarimiz gerekse sürdürülebilirlik hedeflerimizde ortaya koydugumuz performansin her zamankinden daha büyük anlam tasidigini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —