Tarih: 01.08.2022 12:39

Petkim'in ana sponsoru oldugu Boccia Milli Takimi'nin hedefi Paris 2024 Paralimpik Oyunlari

Facebook Twitter Linked-in

Petkim’in 2017 yilindan bu yana destek verdigi, 2019 yilindan itibaren ana sponsor oldugu Boccia Milli Takimi 1-6 Agustos tarihleri arasinda Hollanda’da düzenlenecek World Boccia Challenger’a katilacak. Takim turnuvada, Paris 2024 Paralimpik Oyunlari için puan toplama mücadelesi verecek.

Petkim’in sosyal sorumluluk anlayisiyla ana sponsorlugunu üstlendigi Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Milli Takimi, 1-6 Agustos tarihleri arasinda Hollanda’nin Veldhoven kentinde düzenlenecek World Boccia Challenger turnuvasina katilacak.

Petkim’in ana sponsoru oldugu Boccia Milli Takimi pandemiden dolayi ara verilen 3 yildan sonra ilk kez bir uluslararasi turnuvada yer alacak. Boccia Milli Takimi, bu turnuva sonrasinda 22-29 Agustos tarihlerinde Polonya, 6-14 Eylül tarihlerinde ise Italya’da Türkiye’yi temsil edecek. 

Hollanda’da düzenlenecek World Boccia Challenger’a 24 ülkeden 94 sporcu katilacak. Boccia Milli Takimi turnuvada Paris 2024 Paralimpik Oyunlari’na katilmak için mücadele edecek. Bu turnuvada Türkiye’yi Kafile Baskani Ferhat Esatbeyoglu, Idareci Özlem Yerlikaya, Teknik Kurul Baskani Arda Günay, Milli Takim Antrenörleri Sebnem Sezer, Sefika Kaygusuz ve Gamze Ekinci Bostan, BC3 kategorisi sporculari Öner Bozbiyik (Kayseri), Ersoy Turp (Kayseri), Havva Alyurt (Kocaeli), BC4 kategorisi sporculari Yahya Gürbüzer (Istanbul), Mehmet Emin Ates (Istanbul) ve Fatma Gürbüzer’den (Istanbul) olusan kafile temsil edecek. 

En agir engelli grubunun oynayabildigi tek spor bransi olan Boccia sporunu 2017 yilindan beri destekleyen Petkim, 2019 yilindan itibaren ise Milli Takim ana sponsorlugunu üstleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —