Tarih: 18.08.2021 20:30

PETKIMSPOR'DA IMZA GÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

Toplumsal gelisime katki saglayan çalismalarini sürdüren SOCAR Türkiye istiraklerinden Petkim’in sosyal sorumluluk faaliyetleri arasinda spora ve sporcuya destek önemli bir yer tutuyor. Petkim’in basketbol takimi Petkimspor, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele ederken ayni zamanda altyapi çalismalarini da kesintisiz sürdürerek Türk basketboluna basarili sporcular kazandirmaya devam ediyor.   

PROFESYONEL BASKETBOL KARIYERLERINE BASLADILAR

Kulüp bünyesindeki yetenekli genç sporculari lisanli oyuncular olarak spor dünyasina kazandirma vizyonuyla hareket eden Petkimspor, kendi altyapisinda yetisen dört oyuncusu ile profesyonel sözlesme imzaladi. Antrenmanlarda gösterdikleri performans ve özel müsabakalardaki basarilariyla dikkat çeken genç basketbolcular, imzaladiklari sözlesmeyle profesyonel spor hayatlarina adim attilar.        

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin güçlü takimlarindan Petkimspor formasiyla yeni sezonda ter dökecek olan genç sporcular için Petkimspor’un Izmir Aliaga’daki tesislerinde imza töreni düzenlendi. Petkimspor Yönetim Kurulu Üyeleri Elchin Ibadov ve Aydin Piriyev ile Petkimspor Basketbol Takimi Genel Menajeri Levent Türknas’in katildigi imza töreninde genç sporcular Fatih Bardak, Akkan Atasoy, Gökay Hacioglu ve Yigit Karalar, kendilerini profesyonel basketbol oyuncusu yapan sözlesmeye imza attilar.  

“TÜRK SPORU IÇIN GELECEGIN YILDIZLARINI YETISTIRIYORUZ” 

Imza töreninde konusan Petkimspor Basketbol Takimi Genel Menajeri Levent Türknas, Türk sporuna genç yetenekler kazandirmaktan mutluluk duyduklarini vurguladi. Petkimspor olarak altyapi çalismalarina büyük önem verdiklerini belirten Türknas, “Özellikle son iki yildir gerek tesislerimizin modernizasyonu gerekse brans egitimleri ve sportif olanaklarin gelistirilmesiyle altyapimiza önemli yatirimlar yaptik. Izmir Aliaga’da ücretsiz spor okullarimizda Türk sporunun yarinina yön verecegine, her birinin gelecegin yildizlari olacagina inandigimiz çok yetenekli sporcular yetistiriyoruz. Aliaga ve çevresinin sportif altyapisini her geçen yil daha da gelistirirken, gençlerimize profesyonel seviyede imkân saglamayi ve yanlarinda olmayi sürdürecegiz. Genç sporcularimiza, Petkimspor bünyesinde ilk adimi attiklari profesyonel spor kariyerlerinde basarilar diliyorum. Yeni sezon baslarken basketbol basta olmak üzere Türkiye spor liglerinde mücadele edecek tüm takimlarimiza da basari dileklerimi iletiyorum” dedi.

Petkimspor’un profesyonel sözlesme imzalayarak Türk basketboluna kazandirdigi sporcular ve sportif bilgileri söyle: 

Yigit KARALAR

15.03.2003 / Bandirma - Balikesir / Pozisyon: SG –SF / Boy 195 cm / Kilo 88 kg

BGL'de Petkimspor formasi giydikten sonra Milli Takim'a seçilerek U20 Avrupa Sampiyonasi'nda 

5 maç , 12.4 sayi, 3.6 rib. ve 1.8 as. ile oynadi

Fatih BARDAK

06.07.2002 / Manyas - Balikesir / Pozisyon: PF / Boy: 212 cm / Kilo 96 kg

U15 – U16 – U18 Milli Takim kamplarina davet edildi 

 Akkan ATASOY

28.03.2003 / Konak – Izmir / Pozisyon: SF / Boy 199 cm /Kilo 99 kg

U14 - U15 - U17 - U20 Milli Takim kamplarina davet edildi 

Gökay HACIOGLU

04.09.2002 / Konak – Izmir / Pozisyon: C / Boy 208 cm / Kilo 108 kg

 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —