Tarih: 27.09.2021 15:37

PINAR GÜLTEKIN DAVASINDA 6'INCI DURUSMA

Facebook Twitter Linked-in

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Iktisadi ve  Idari Bilimler Fakültesi Iktisat bölümü ögrencisi Pinar Gültekin ,16 Temmuz günü kayboldu. 5 gün sonra yapilan sorusturma sonucunda Cemal Metin Avci tarafinda öldürüldügü ortaya çikti. Suçunu itiraf eden Cemal Metin Avci "canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek" suçundan tutuklandi. Sanigin kardesi Mertcan Avci'nin telefon sinyallerinde olay zamani cinayetin islendigi yerde bulundugunun tespit edilmesi sonucu tutuklandi. Mertcan Avci 15 Subat'taki durusmada yurtdisi yasagi ve adli kontrol sarti ile tahliye edildi. 


Pinar Gültekin'in ailesi, avukatlari Avukat DR. Rezan Epözdemir araciligiyla sanigin annesi Ayten Avci ve babasi Selim Avci ve Sükrü Gökhan Orhan  hakkinda suç delillerini yok etme , gizleme ve degistirme suçlarindan  dolayi sikayetçi oldu. Cinayeti sorusturan Mugla cumhuriyet Savciligi ek  kovusturmaya gerek yok karari aldi.

Alinan karara itiraz eden Epözdemir Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi'na basvurdu. Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi alinan karari bozarak süpheliler için iddianame hazirlanmasina karar verdi. 

Cemal metin Avci, bugün 6'inci kez hakim karsisina çikacak. Mugla 3'üncü Agir Ceza mahkemesinde ögleden sonra baslayacak durusmada cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizledikleri suçlamasiyla haklarinda iddianame  hazirlanan sanigin annesi Ayten Avci, babasi Selim Avci, eski esi Eda Karagün ile ortagi Sükrü Gökhan Orhan sanik olarak ifade verecekleri belirtildi. Durusma öncesinde Mugla Adalet Sarayi önünde polis ekiplerince güvenlik önlemleri alindi. Mahkemeyi Pinar Gültekin'in ailesi disinda  çok sayida sivil toplum kuruluslari ve kadin örgütlerinin katilmasi bekleniyor.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —