Prof. Dr. Nur Vergin'in cenaze törenine Cumhurbaskani Erdogan da katildi

Türkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin (80), Istanbul'da evinde hayatini kaybetti. Vergin için Istanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Vergin'in cenaze törenine katildi

Gündem 19.01.2021 14:54:41 0
Prof. Dr. Nur Vergin

Türkiye’nin önde gelen sosyal bilimcilerinden, Atatürk’ün çocukluk arkadasi Nuri Conker’in torunu ünlü sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin (80) Istanbul Etiler’deki evinde ölü bulundu.

Istanbul Etiler’de bir sitede yasayan Prof. Dr. Nur Vergin’e dün saat 16.00 siralarinda komsulari ulasamadi. Bunun üzerine polis arandi. Polis ekipleri, çilingirin yardimiyla girdikleri evde komsularinin, Alzheimer hastasi oldugunu söyledikleri Nur Vergin’in cansiz bedeniyle karsilasti. Polis evde arastirma yaparken, adli tabip de incelemesinde ünlü sosyologun ölümünde süpheli bir bulguya rastlamadi. Adli tabip, ‘normal ölüm’ raporu tuttu.

Prof. Dr. Nur Vergin’i son olarak önceki aksam gören komsulari Bülent ve Tülay Selçuk çifti “Nur Hanim dün aksam bize, sohbet etmeye geldi. Saglikli görünüyordu. Ama üzgündü. ‘Kimsem yok. Pandemi nedeniyle baska hiçbir yere gidemedim’ dedi. Saat 21.00 civarinda evine gitti. Vefat ettigini ögrendik. Çok birikimli bir bilim insani, iyi bir insandi. Vefatina çok üzüldük” diye konustular.

CUMHURBASKANI ERDOGAN CENAZE TÖRENINE KATILDI

Prof. Dr. Nur Vergin için Istanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan cenaze törenine katildi. Erdogan cenaze namazi sonrasinda su ifadeleri kullandi:

"Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratini affetsin. Hocamizin bir özelligi vardi; siyasetle sosyolojiyi çok iyi örtüstüren bir insandi. Su ifadesini hiç unutamiyorum; Herhalde benden daha beyaz Türk kimse olmazdi derdi ama hiçbir zaman da beyaz Türklügün savasini vermezdi. Bir ifadesi daha çok önemliydi; Laikim ama laikçi degilim.

Rabbim taksiratini affetsin affetsin. Insallah mekani cennet olsun diliyorum. Siz degerli kardeslerimden de Allah razi olsun diyorum. Nur hocamizin iyi komsulari var. Bir tarafta Merkez Efendi diger tarafta Mehmet Sevki Eygi agabeyimiz. Dünyada iyi komsu aranmasi çok çok önemli ama ahirette de iyi komsular büyük önem arzediyor."


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °