Tarih: 27.02.2021 15:59

Prof. Dr. Ugur Sahin "asilamayla birlikte vaka sayilarinda önemli ve kalici düsüs Mayis- Haziran aylarinda gerçeklesir.”

Facebook Twitter Linked-in

Dünyayi etkisi altina alan koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi ilk asiyi gelistiren Biontech sirketinin kurucusu bilim insani Ugur Sahin normallesme süreci hakkinda Alman basinina açiklamalarda konustu. Sahin, Alman basinindan Der Spiegel ve Bild gazetesine yaptigi açiklamada, asilamayla birlikte vaka sayilarinda önemli ve kalici düsüsün Mayis- Haziran aylarinda gerçeklesecegini söyledi.

ASILANMA EN BÜYÜK ETKEN

Asilamaya vurgu yapan Sahin, "Önemli kriter o döneme kadar yeterli sayida insanin asilanmis olmasi. Ancak Covid-19’un kontrol altina alinmasi, virüsün artik bulasmayacagi ve tamamen bitecegi anlamina gelmiyor. Sadece normal bir yasama tekrar dönebilecegimiz anlamina geliyor" seklinde konustu.

HER IKI YILDA ASI TEKRARI

Virüsteki mutasyonlarin artmasinin endise verici oldugunu belirten Prof. Dr. Sahin, gelistirdigi asinin bu kadar yüksek etki etmesini beklemedigini de ayrica belirtti. Sahin, koronavirüs asisi sayesinde virüsün insan vücudundaki gelisiminin engellendigini ifade ederken koronavirüs asisinin her iki yilda bir tekrar edilmesi gerektigini de ayrica belirtti. DHA





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —