Putin, Yunanistan'in 'bagimsizlik günü' davetini elinin tersiyle itti

Dogu Akdeniz'de gerilimi tirmandiran ve silahlanmaya devam eden Yunanistan, 25 Mart Bagimsizlik Günü törenlerine davet ettigi Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'den aldigi "olumsuz" yanit, ülkede hayal kirikligi yaratti.

Gündem 30.01.2021 19:08:55 0
Putin, Yunanistan

Dogu Akdeniz'de gerilimi tirmandiran ve silahlanmaya devam eden Yunanistan, 25 Mart Bagimsizlik Günü törenleri hazirliklarina basladi. Atina yönetimi, bagimsizlik törenlerine davet ettigi Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'den aldigi "olumsuz" yanit ülkede hayal kirikligi yaratti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peshkov, dün yaptigi açiklamada, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'in, 25 Mart 2021 yilinda bagimsizliginin 200'üncü yilini kutlayacak olan Yunanistan'daki askeri geçit törenine davet edilmesine ragmen, "Atina'yi ziyaret etme plani olmadigini" söyledi.

"ATINA, ABD SAVAS ARABASINA BAGLI"

Yunan medyasi Putin'in tavrini gazetelerin ön sayfasina tasidi. Yunan medyasi Putin'in tavrina iliskin "Ama simdi ne degisti? Rusya'da Yunanistan'in durusuyla ilgili hayal kirikligi var mi? Unutmayalim ki Atina, Washington'a oldukça epey üs vermis olan ABD savas arabasina bagli" ifadeleriyle degerlendirdi. Ta Nea gazetesi web sitesinde yayinladigi haberinde "Çikarlar çok büyük. Jeopolitik olarak, Amerika ve Rusya arasinda neredeyse dogrudan çatismaya kadar gidebilir. Sadece Yunanistan ile sinirli degiller" yorumunda bulundu.

DAVETLILER ARASINDA MACRON VE PRENS CHARLES DE VAR

Atina yönetiminin, 25 Mart Bagimsizlik Günü kutlamalarina iliskin Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oglu Galler Prensi Charles da bulunuyor.(sondakika)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °