Rahmet Mevsiminde Gönüllere Sofralar Kurulacak

Rahmet Mevsiminde Gönüllere Sofralar Kurulacak

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
Rahmet Mevsiminde Gönüllere Sofralar Kurulacak

Cihani Kusatan Paylasma Mevsimi, Ramazan Geliyor

Dünyanin dört bir noktasinda sel, açlik, kuraklik, salgin hastalik gibi dogal afetlerin yasandigi bölgelere ve çadir kamplarda yasamak zorunda birakilan iç savas magduru mültecilere el uzatan Hüdayi Vakfi, ayni zamanda Kuran Kurslari, Medreseler, Talebe Yurtlari, Yetimhaneler, Asevleri araciligiyla iyiligi tüm dünyaya yayiyor. Ihtiyacin en fazla oldugu mahrumiyet bölgelerinde ve mazlum cografyalarda, magdur, muhtaç, savas magduru mülteciler ve talebeler olmak üzere yüz binlerce kisiyi kurulan Hüdayi Sofralarinda bir araya getiren Vakif,  ayni zamanda hazirladigi ramazan erzak kumanyalarini ihtiyaç sahiplerine dagitiyor. Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfi, hayirseverlerin zekât ve fitre emanetlerini ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim ederek Ramazan’in bereketini ve kardeslik iklimini dünyanin dört bir kösesine tasiyor.

‘TOPLU IFTARLARLA KARDESLIK BAGLARI GÜÇLENIYOR’

Ramazan için hazirlik süreçlerini tamamladiklarinin altini çizen Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfi Genel Müdür Yardimcisi Serdar Eryilmaz, “ Vakif olarak 2019 yili Ramazan dönemi için bagis bedellerini; bir kisilik iftar için 25 TL, bir paket erzak için 120 TL olarak belirledik. Yurt içi çalismalari kapsaminda Ramazan ayi boyunca Istanbul’da yaklasik 6.500 dul-yetim, engelli, dar gelirli ve mülteci aileye erzak kumanyalari dagitacagiz. Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin türbesinin de içinde yer aldigi Üsküdar ve dünyanin farkli cografyalarindan yüzlerce ögrencimizin egitim aldigi Ilmi Arastirmalar Merkezi – ILAM egitim kurumumuzun da içinde yer aldigi Küçük Çamlica Çilehane asevlerimiz basta olmak üzere tüm asevlerimizde, Kur’an kurslarimizda ve talebe yurtlarimizda Ramazan ayi boyunca binlerce kisiyi ayni iftar sofralarinda bir araya getirecegiz”dedi. Eryilmaz sözlerine söyle devam etti: “Üsküdar ve Küçük Çamlica asevlerimizin her birinde Ramazan ayi günlük 1.500-2.000 kisilik iftar yemegi çikaracagiz. Dileyen hayirseverlerimiz bir günlük toplu iftar bagislariyla kurulan bu gönül sofralarina katkida bulunabilecek ve belli sayida misafirini de bu iftarlara davet edebilecekler. Her aksam bir hayir sahibinin üstlenecegi bu iftar sofralarimizdan bölgenin ihtiyaç sahipleri, her seviyeden talebeler, Hüdayi Hazretleri’nin ziyaretçileri de istifa edecek, bu vesileyle imkân sahibi-ihtiyaç sahibi, amir-memur, hoca-talebe binlerce kisi ayni iftar sofralarinda bir araya gelerek Ramazan’in bereketini, coskusunu, kardeslik iklimini hep birlikte paylasacak ve manevi atmosferini hep birlikte teneffüs edecek.”

‘40 ÜLKEDE GÖNÜL KÖPRÜLERI KURULACAK, ÜMMET BULUSMASI GERÇEKLESECEK’

2019 yili yurt disi Ramazan çalismalarini anlatan Eryilmaz, “Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Banglades (Arakan Kamplari), Burkina Faso, Fildisi Sahili, Filistin (Gazze-Kudüs), Filipinler, Gana, Gürcistan, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Somali, Sudan, Irak, Suriye, Yemen, Tanzanya, Uganda gibi farkli cografyalarda 40 ülkede iftar sofralari kuracagiz. Temel gida ürünlerini temin etmekte zorlanan magdur ve muhtaç yüz binlerce aileye de Ramazan kumanyasini dagitacagiz. Bu ülkelerde yerlesik Türk personelimiz ve paydas müesseselerimizle çalismalarimizi sürdürecegiz. Ayrica Kur’an kurslarimiz, yetimhanelerimiz, gençlik merkezlerimiz, anaokulu, ilkokul, Imam-Hatip ve ilahiyat gibi egitim kurumlarimizla iç içe oldugumuz talebelerimizle bizzat ilgileniyoruz. Imkânlar dâhilinde onlara yardimci olmaya ve yararlarini bir nebze de olsun sarmaya gayret gösteriyoruz. Ramazan ayi; bu yardim seferberligi için, zekât ve hayirlarin gerçek sahiplerine ve talebelere ulastirilmasi için en güzel mevsim. Temel gayemiz Ramazan vesilesiyle Islam dünyasinda, gönül cografyamizda dostluk ve kardeslik adina gönül köprüleri kurmak, yeniden bir ümmet bulusmasi gerçeklestirmek” dedi.

Internet üzerinden de Bagis Yapiliyor

Eryilmaz, Ramazan ayindaki zekât, iftar, fidye, fitre ve erzak paketi bagislarinin nasil yapilacagiyla da ilgili olarak açiklamalarda bulundu. Eryilmaz, “Yurt içinden ve yurt disindan bagis yapmak isteyen vatandaslarimiz, www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bagis bölümünden banka kartlariyla, anlasmali banka hesaplarina havale veya EFT yolu ile veya ‘Iftar, Fidye, Fitre’ kelimelerinden birini yazip 4948’e SMS atarak 25 TL bagista bulunabilecekler” dedi.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °