Ramazanin Vazgeçilmezi: Hurmanin Inanilmaz Faydalari

Ramazanin Vazgeçilmezi: Hurmanin Inanilmaz Faydalari

Ramazanin Vazgeçilmezi: Hurmanin Inanilmaz Faydalari

Hurma, ramazan ayinin süphesiz en sevilen besinlerinden. Birçok insan orucunu hurma ile açiyor, cani tatli yediginde hurmaya kosuyor. Sadece ramazan ayinda degil, her zaman beslenme listemizde olmasi gereken hurma yemek için muhtesem sebepler asagida!

Hurmanin lif orani çok yüksektir. 100 gram hurma yaklasik 3,5 gram lif içeriyor. Lifi yüksek demek mide bagirsakta sünger etkisi gösteren demektir. Bu durumda hurma midede sünger gibi sisip yer kaplayacagi için ayni zamanda da tokluk hissini olusturacaktir. Hurmada bolca bulunan lifler; kolon, gögüs ve rahim kanseri riskinden bünyeyi koruyor. Düzenli olarak hurma tüketirseniz kansere yakalanma riskiniz de bir o kadar azalir. Hurmayi genelde iftarda yemeyi aliskanlik haline getirmisiz. Ancak sahurda da tüketilecek 2 adet hurmanin günlük tok kalma süresini uzatmaya etkisi olur. Özellikle yogurtla birlikte yenirse kan sekerini daha iyi kontrol altinda tutar. Antioksidanlar, damar ve kalp tikanikligina izin vermez. Çok iyi bir antioksidan olan hurma, vücudu zararli bakteri ve mikroplardan arindirir. Ayrica yaslanmadan kaynaklanan hastaliklarin meydana gelme riskini en aza indirir.

Antioksidan içerigi hücrelerin yenilenmesini sagliyor. Bu sayede dokusu yenilenen cilt daha genç bir görünüme kavusuyor. Cildin ihtiyaci olan nemi karsiliyor. Iste bu yüzden hurma, her zaman tüketilmesi gereken besinler arasinda yer alir. Hurmayi diger meyvelerden ayiran en önemli özelligi, hurma bekledikçe antioksidan özelligini kaybetmez, artirir. Diger meyveler bekledikçe antioksidan özelligini yitirir ve çürür.