RASIM ÖZTEKIN'IN ADI ALIBEY (CUNDA) ADASI'NDA YASAYACAK

Rasim Öztekin'in adi, Ayvalik, Alibey (Cunda) Adasi'nda Seref Sokak'ta yasayacak.

Güncel 18.05.2021 15:35:24 0
RASIM ÖZTEKIN

Tiyatromuzda ustalarin tasidigi kavugun son sahibi olan Rasim Öztekin geçtigimiz yil sagliginda kavugunu tiyatro sanatçisi Sevket Çoruh’a devrederek sanat camiasinda gönüllerde taht kurmustu. 8 Mart 2021 tarihinde geçirdigi kalp krizinin ardindan yasamini yitiren, Ayvalik dostu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, sevilen sanatçi Rasim Öztekin’in adi, Ayvalik, Alibey (Cunda) Adasi’nda 650 Sokak’ta yasayacak. 

Ayvalik Belediye Meclisi’nin Mayis ayi olagan toplantiinda gündeme gelen önerge meclis üyelerinin oy birligiyle kabul edildi. 1992 yilinda Alibey (Cunda) Adasi’nda ilk evini satin alip adaya yerlesen efsane oyuncunun adi Rasim Öztekin Sokagi olarak ölümsüzlestirildi. 

Haberi alan usta oyuncunun kendisi gibi sanatçi olan kizi Pelin Öztekin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Büyüdügüm o sokak artik senin adinla anilacak babis. Cunda/Alibey Adasi Rasim Öztekin Sokagi. Konuyu gündeme tasiyan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin ve oy birligi ile kabul eden tüm Ayvalik Belediye Meclis üyelerine, bu fikri gündeme getiren herkese sonsuz tesekkürler” diyerek duygularini dile getirdi.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, efsane oyuncunun ölümünden duydugu üzüntüyü dile getirerek sanat camiasinin büyük bir ustayi kaybettigini ve yerinin doldurulamayacagini söyledi. Usta oyuncunun adinin, çok sevdigi, yaz sezonu disinda da firsat buldukça zamanini geçirdigi evinin bulundugu sokakta sonsuza kadar yasayacagini belirten Baskan Ergin, “Geçmis yillarda da düzenlenen tiyatro festivallerine katilan kentimizin kültür ve sanat yasamina hiçbir karsilik beklemeden katki koyan sanatçimizi unutmak mümkün degildi. Yasamini yitirmesinin ardindan ilk meclis toplantisinda adinin yasamini sürdürdügü sokaga verilmesi konusunda meclis üyelerimizle birlikte hemfikir olduk. Pandemiz günlerde, yasaklarin tamamen kalktigi günlerde onun adini sadece sokakta degil, adina düzenlenecek tiyatro ve kültür etkinliklerinde de gündeme tasiyacagiz, huzur içinde uyusun, Ayvalik halki onu hiçbir zaman unutmayacak” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °