REKTÖR HOTAR MESLEK HASTALIKLARI HASTANESINDE INCELEMELERDE BULUNDU

REKTÖR HOTAR MESLEK HASTALIKLARI HASTANESINDE INCELEMELERDE BULUNDU

Meslek Hastaliklari Hastanesi'nde Çalismalar Sürüyor

Aliaga’da yapimi devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’nin Aliaga Belediyesi tarafindan yapilan kaba insaatinin yüzde 30’u tamamlandi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Aliaga Kaymakami Ömer Karaman ve Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ile birlikte insaat çalismalari hizla devam eden Izmir’in tek Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Aliaga Belediyesi is birliginde Çaltilidere Mahallesi’nde hayata geçirilen Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi'nde insaat çalismalari Aliaga Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kaba insaati yüzde 30 oraninda tamamlanan hastanede incelemeler yapmak için Çaltilidere’deki insaat sahasini ziyaret etti. Üniversite ve Belediye heyetlerinin bulundugu ziyarette üniversite yetkilileri ve proje mühendisleri gerçeklestirdikleri kapsamli sunumla katilimcilari çalismalar hakkinda bilgilendirdiler.  

ALIAGA BELEDIYE BASKANI SERKAN ACAR: “SADECE ALIAGAMIZA DEGIL BÖLGEMIZE DE HITAP EDECEK”

Aliaga’nin uzun yillardir saglik yatirimlari noktasinda ciddi bir ihtiyacinin oldugunu belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Özellikle mesleki ve çevresel hastaliklarin yani sira çesitli poliklinikler için halkimizin talepleri vardi. Bu ihtiyacimizi sayin rektörümüze sundugumuzda kendisi de buna çok sicak yaklasti ve girisimler basladi. En önemli konulardan biri de sadece hastane yapmak degil, ayni zamanda hastanenin islevselligi açisindan iyi bir kadro olusturmak. Bu noktada Izmir’imizin övgü ve gurur duydugu Dokuz Eylül Üniversitesi markasinin bu hastanede olmasi hem kadro açisindan hem islevsellik açisindan hastanemize büyük bir deger katacak. Hastanemiz sadece Aliagamiza degil bölgemize de hitap edecek. Çok fazla islevi ve kapsami olan modern bir hastane olacak. Hastanenin Aliaga’ya kazandirilmasi noktasinda Aliaga Belediyesi ve Aliaga halki olarak bir nebze katki koyabildiysek ne mutlu. Yapimi devam eden hastanenin kaba insaatini belediye olarak üstendik. Kaba insaati yilsonunda tamamlayacagiz. Hastanenin Aliagamiza kazandirilmasinda Aliaga halki adina sayin rektörümüze sükranlarimizi sunuyorum. Insallah hep birlikte elbirligiyle hastanemizi tamamlayip Aliagamiza, Izmir’imize ve ülkemize güzel bir eser birakacagiz” dedi.

REKTÖR PROF. DR. NÜKHET HOTAR, “ÖRNEK PILOT BIR HASTANE OLACAK”

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi tüm özellikleriyle ülkemizde öncü olacagi gibi dünyaya örnek pilot bir hastane olacak. Bu güzel çalismada çok degerli STK’larimizin, is insanlarimizin ve halkimizin destegini arzu ederiz. Bu bizim gönül gücümüzü artirir” dedi.

Ege Bölgesi ihracatinin önemli bir kisminin Aliaga’dan yapildigini belirten Aliaga Kaymakami Ömer Karaman ise, “Aliaga, nüfus orani gün geçtikçe artan önemli bir endüstri bölgesi haline geldi. Bu noktada Aliaga Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi is birligine projelendirilen hastanenin Aliaga’ya oldugu kadar Izmir’e ve ülkemize önemli bir deger katacagina inaniyorum” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Aliaga Kaymakami Ömer Karaman ve Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar yaptiklari açiklamalarin ardindan beraberindeki heyetle birlikte insaat sahasini gezerek incelemelerde bulundular.

TAM DONANIMLI HASTANE TÜRKIYE’DE ÖNEMLI BIR MERKEZ OLACAK

Sadece Aliaga'nin degil bölgenin saglik alaninda ihtiyaçlarina cevap verecek olan 200 yatak kapasiteli tam donanimli modern hastane, 52 bin 464 metrekare kapali alana sahip olacak. Bölgedeki vatandaslara hizmet verecek tam donanimli hastanede acil servis, mikrocerrahi, yanik ünitesi, fizik tedavi ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi gibi önemli birimler yer alacak. Hastaliklara tani konulmasi açisindan da ülke genelinde önemli bir merkez olacak. Hastane; E87 Uluslararasi Karayolu üzerinde ve Kuzey Ege Otoyolu çikisinda bulunmasiyla önemli bir ulasim bölgesinde yer aliyor. Hastaneye ayni zamanda denizden ve helikopterle ulasim imkani da bulunuyor. Hastane, çalisanlariyla bölgede istihdama dogrudan, yan sektörlerle birlikte dolayli katkisi olacak. Hastane yatirim bütçesinin yaklasik 90 milyon TL tutarindaki proje, hafriyat ve kaba insaat maliyeti Aliaga Belediyesi tarafindan karsilaniyor. Hastanenin 2022 yilinda tamamlanmasi hedefleniyor.