Resmi Gazete'de yayimlandi: Sözlesmeli kamu personellerinin yillik izinleri devredilecek

Resmi Gazete

Resmi Gazete'de yayimlanan Cumhurbaskani kararinda, sözlesmeli kamu personellerinin kullanamadiklari yillik izinlerin devredilecegi belirtildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla yayimlanan kararda, sözlesmeli kamu personellerinin kullanilmayan yillik izinlerinin devredilecegi belirtildi.

Söz konusu kararda "Ekli 'Kamu Personeli Çalistirilmasina Iliskin Esaslarda Degisiklik Yapilmasin Dair Esaslar'in yürürlüge konulmasina, 657 sayili Devlet Memurlari Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fikrasi geregince karar verilmistir" denildi.

"SÖZLESMELI PERSONELLERIMIZIN YILLIK IZIN HAKLARINI KORUMUS OLDUK"

Konuyla ilgili açiklama yapan Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarinda 4B'li olarak çalisan sözlesmeli personelin çesitli sebeplerle kullanamadigi yillik izinlerini, bir sonraki yilda kullanabilecegini aktardi. Bakan Selçuk, Resmi Gazete'de yayimlanan söz konusu Cumhurbaskani Karari ile önemli düzenlemelerin hayata geçirildigini belirtti. 2020 yilinin yillik izinlerinin bu yil da kullanilabilecegi bilgisini veren Bakan Selçuk, "Böylece Covid-19 salgini ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalisan sözlesmeli personelimizin yillik izin haklarini korumus olduk" dedi. (DHA)