Tarih: 09.03.2021 18:16

RESMI KURUMLAR VE STK'LAR UYUSTURUCU VE BAGIMLILIGA KARSI SAHADA EL ELE

Facebook Twitter Linked-in

2017 yilindan beri hizmet veren “Izmir Uyusturucu ve Bagimlilikla Mücadele Dernegi” Baskani Burhanettin Kansizoglu’nun ev sahipliginde gerçeklestirilen kahvaltiya Izmir’in Konak Ilçe Milli Egitim, Emniyet, Gençlik ve Spor, Saglik Müdürlerinin ve Konak Ilçe Müftüsü ile Demokrasi Üniversitesi Psikiyatri Bölümünün  katilimiyla gerçeklesen toplantiya AK Parti Izmir Milletvekili Cemal Bekle’de eslik etti. Konuyla ilgili çarpici açiklamalarda bulunan Burhanettin Kansizoglu;

BAGIMLI ÇOCUKLARIMIZI HAYATA KAZANDIRIYORUZ

“Sahada uzun yillardir olmanin getirdigi birikim ve tecrübeyle bagimli çocuklarimiza, gençlerimize dokunuyor, onlari hayata kazandiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki uyusturucu, terörden bile kötü bir sey ne yazik ki. Içisleri Bakanligimizin da katkilariyla 2017 yilinda kurulan dokuz dernekten ilki bizim dernegimiz. Önceleri bagimliliga ve uyusturucuya karsi koruyucu çalismalarla attigimiz adimlar, hamd olsun ki bugün çok farkli ve daha etkili noktalara dokunur hale geldi.

2019-2020 yilinda Il saglik Müdürlügümüzün koordinasyon toplantilarina katildigimizda il kurumlarimizla beraber koordineli yürütülmek üzere stratejik bir eylem plani hazirladik. Bu anlamda Izmir’imizi karis karis taradik, sahaya indik. Ailelerimizle, gençlerle görüstük ve sunu gördük; Bu öyle bir sorun ki içine girdikçe derinlesiyor, çaresizlik daha çok artiyor. Bunun üzerine önleyici çalismalara ve farkindalik olusturmaya çok önem verdik ve gerek projelerimiz, gerek is birliklerimizle bu çalismalarimiz çok daha verimli bir hale geldi.” diyerek sözlerini sürdüren Burhanettin Kansizoglu,

MANEVI REHBERLIK BAGIMLILIKLA MÜCADELENIN EN ETKILI SIFASIDIR

“Uyusturucu ve bagimlilikla mücadele tek tarafli ya da paliyatif önlemlerle sürdürülebilir bir süreç degil. Devletimizin ilgili kurum ve kuruluslari, diger STK’lar, gönüllü katilimlar ve manevi rehberlik bir araya gelince anlam ifade eden ve sonuç alinan bir mücadele oldugunu artik biliyoruz. Bu anlamda bugün burada bizimle olan kiymetli müdürlerimizin, muhtarlarimizin, üniversitelerimizin ve müftülügümüzün güçlerini birlestirip bu kanayan yaraya sevgiyle dokunmamiz bizleri çok mutlu etti.

Özellikle bu mücadelede ön saflarda yer alan ve bagimli çocuklarimizin hayatlarina manevi rehberlikleriyle dokunan din görevlilerimize ayrica tesekkür etmek istiyorum. Çünkü tipki bir zincirin halkalari gibi birlikte durdugumuzda gelecegimiz olan evlatlarimizi daha saglikli, daha basarili ve hayatin içinde  daha çok katilacaklari bir yasam alani bekliyor. Bizler, kalbimizi, dernegimizi, imkanlarimizi, bilgi ve tecrübelerimizi ama en önemlisi de sevgimizi bu kardeslerimize, çocuklarimiza ve ailelerine açtik. Bundan sonra çok daha farkindalik yaratan ortak ve daha etkili projelerle hep birlikte huzurlarinizda olacagiz.” diyerek gelen tüm katilimcilara tesekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —