REZALETIN SORUMLUSU KIM?

REZALETIN SORUMLUSU KIM?

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
REZALETIN SORUMLUSU KIM?

                ÇAG DISI BU GÖRÜNTÜLERE NE ZAMAN DUR DENECEK..!

Yenifoça ara sokaklarinda Ambulans, Itfaiye araci geçemiyor. Saglik sorunu ya da yangin olusmasi durumunda magdurlarin isi Allah’a kaliyor. 7 Haziran 2019 gecesi yasanan kazada oldugu gibi.

Cumhur karagülle; teknesi ile balik tutmaya gitmisti. Saat 23.30 u gösteriyordu.

 Teknesini limanda hemen önünde duran bir tekneye baglayip iskele inmek istedi.

Ayaginin kaymasi sonucu dengesini kaybederek düsünce bacagindan darbe aldi. Ayaga kalkip yürüyecek durumda olmayinca Ambulans çagrildi.

 Gelen saglik ekibi araci bir türlü iskeleye ulastirmayi basaramadi. Sahil yolu  restoranlarin masa atma yeri olunca ulasim imkansiz hal aldi.

 Bu kez yürüyüs yolunu kullanmaya çalisan saglik ekibinin önüne ikinci engel çikti. Sahil yoluna çikan sokaklarin basladigi yerlere bariyerler konmus. Bariyerleri açmak için anahtar bile verilmemisti.

Çaresiz kalan Ambulans çalisanlari bu kez  sedye ile çözüm üretmeye çalisti. Bu esnada acilar içinde kivranan Cumhur Karagülle’ye yardim etmek için toplanan halk teselli etmeye çalisiyordu. Saglik personelin bir vatandas,”yollari kapatiyorsunuz bari anahtarlarindan bize verilmis olsa olabilecek en kisa sürede hastaya müdahale etme sansimiz olacak” seklinde sikayetini dile getirdi. Yayalarin kullandigi bölümden gene restoranlarin önünden hasta araca tasindi.

Öte yandan vatandaslar tüm gelismeler üzerine;”canimiz Allaha havale. Kaçinci yüzyilda yasiyoruz? Su rezalete bakar misiniz. Vatandas bacagini degil de kafasini çarpsaydi ne olacakti. Ya beyin kanamasi geçirseydi.  Saniyeler bile çok önemliyken  Ambulans hastanin yanina yaklasabilip, müdahale edebilsin diye kirk dereden su getirecek neredeyse. Insan hayati bu kadar mi ucuz? Yok mu buranin çözüm üretecek kimsesi. Su hale bir bakin. Birkaç restoran is yapacak diye her yer kapatilmis. Bir yangin olsa nasil söndürülecek. Bu kadar mi sahipsiziz. Tüm yollar kapali. Yaziktir, ayiptir günahtir” seklinde tepkilerini dile getirdiler


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °