ROMAN GENÇLIK ÇALISTAYI BASLIYOR

Karsiyaka, Roman Gençlik Çalistayi'na ev sahipligi yapacak Roman Toplumu Gençlik Egitim ve Kalkinma Dernegi (ROMGEDER) ile Karsiyaka Belediyesi tarafindan hazirlanan ve Avrupa Birligi'nden hibe destegi almaya hak kazanan "Roman Gençlik Çalista

Gündem 15.09.2021 13:00:33 0
ROMAN GENÇLIK ÇALISTAYI BASLIYOR

Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu tarafindan finanse edilen Go For Youth Programi kapsaminda hibe destegi almaya hak kazanan ve Türkiye’de ilk olma özelligi tasiyan Roman Gençlik Çalistayi’na Türkiye genelindeki Roman sivil toplum örgütlerinde görev alan 15-30 yas arasi yaklasik 25 genç basvuruda bulundu.


IS BIRLIGI ARTACAK
Roman gençlerin ve kadinlarin, toplumla ilgili çalismalara ve karar alma süreçlerine daha etkin sekilde katilimini saglamayi amaçlayan organizasyonda, Cumhurbaskanligi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafindan Romanlara yönelik olarak hazirlanan eylem planlari ele alinirken bu planlarin daha etkili ve verimli sekilde uygulanmasina katki verilmesi; ulusal ve yerel yöneticilerle is birliginin artirilmasi hedeflendi.


RAPOR HAZIRLANACAK
Çalistay hakkinda bilgi veren ROMGEDER Baskani Emin Karamese sunlari kaydetti:  “Böyle bir çalistay Türkiye’de ilk kez Karsiyaka’da gerçeklestirilecek. Amacimiz, gençleri Roman toplumuna yönelik çalismalara dahil etmek ve katki sunmalarini saglamak. Bunu en iyi sekilde yerine getirebilmek için seçilen 25 katilimciya bir ay boyunca online olarak izleme ve degerlendirme egitimleri verildi. Gençlere mentor desteginde, Cumhurbaskanligi ve CHP tarafindan hazirlanan eylem planlari tanitildi ve bu planlar üzerine tartisildi. Bundan sonraki süreçte öncelikle genç arkadaslarimizla bir araya gelecegiz. Roman eylem planlarini izleyecek ve degerlendirecegiz. Bu degerlendirme asamasi 3 gün sürecek ve yüz yüze gerçeklestirecegiz. Oradan elde edecegimiz sonuçlar dogrultusunda bir rapor hazirlayacak, o raporu da çalistayda sunacagiz.”
Roman Gençlik Çalistayi’nin rapor sunumu için planlanan toplanti 20 Eylül Pazartesi 13.00’te Karsiyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °