RUSLARIN TÜRKIYE'DEKI KONUT ALIMINDA KESKIN ARTIS

RUSLARIN TÜRKIYE

TÜIK verilerine göre, 2022 subat ayinda yabancilara yapilan konut satislari bir önceki yilin ayni ayina göre %55 artarken, Türkiye'de konut alanlar Iranlilar, Iraklilar ve son günlerde Ukrayna ile savan Ruslar oldu.

Yabancilara yapilan konut satislari Subat ayinda bir önceki yilin ayni ayina göre %54,9 artarak 4 bin 591 oldu. Subat ayinda toplam konut satislari içinde yabancilara yapilan konut satisinin payi %4,7 oldu. Yabancilara yapilan konut satislarinda ilk sirayi bin 958 konut satisi ile Istanbul aldi. Istanbul'u sirasiyla bin 99 konut satisi ile Antalya, 288 konut satisi ile Ankara izledi.

Yabanciya konut satislari son iki yilin en yüksek rakamina ulasirken, Rusya vatandaslari arasinda Türkiye'de ev alanlar 259’dan 509’a çikarak yaklasik geçen yila göre 2 kat artti. Rusya- Ukrayna savasi ile beraber Ruslar Türkiye'den konut alimini iki katina çikardi. Rus alicilarin konut aliminda ilk tercih ettikleri il Antalya oldu.

TÜIK verilerine göre Subat ayinda Iran vatandaslari Türkiye'den 711 konut aldi. Iran vatandaslarini sirasiyla 633 konut ile Irak, 509 konut ile Rusya Federasyonu vatandaslari izledi.