Tarih: 29.03.2022 11:13

RUSYA VE UKRAYNA HEYETLERI DOLMABAHÇE'DE

Facebook Twitter Linked-in

Rusya- Ukrayna savasinin 34. gününde gözler Dolmabahçe Sarayi'nda yapilacak müzakereye çevrildi.

Müzakere önce heyetlere hitaben konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan" Sevgili dostlar, kiymetli heyet üyeleri Türkiye'ye ve Istanbul'umuza hos geldiniz. Böylesine kritik bir dönemde sizleri misafir etmekten barisi tesis etme yolundaki gayretlerinize katki saglamaktan memnuniyet duyuyoruz. Toplantilarinizin ve yapacaginiz görüsmelerin simdiden ülkeleriniz bölgemiz ve tüm insanlik için hayirlara vesile olmasini diliyorum." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan yürütülen müzakerelerin baris için bir umut oldugunu, ve barisin tesisi için sürecin basindan beri Türkiye Cumhuriyeti olarak diplomatik bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Bulunduklari tüm uluslararasi platformlarda her iki ülkenin hakkini gözeten adilane bir yaklasim gösterdiklerini belirtti.

"SORUMLULUK ÜSTLENMEKTEN KAÇINMADIK"

Cumhurbaskani Erdogan açiklamalarina su sözler ile devam etti:  Süreç barisa dair umutlari yesertmistir. Her iki tarafin da hakkini, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan yaklasim sergiledik. Bölgemizde çok fazla aciya sahitlik etmis bir ülke olarak Karadeniz'de benzer bir tablonun ortaya çikmamasi için çalistik, çabaladik. Sorumluluk üstlenmekten kaçinmadik, kaçinmayiz. Çatismanin uzamasi kimsenin yararina degildir. Topraga gömülen her kaynak ortak gelecegimizden kopartilan bir degerdir. Bu trajediyi durdurmak taraflarin elindedir. Barisin ve ateskesin saglanmasi iki tarafin da faydasinadir.

"DÜNYA SIZDEN GELECEK MÜJDELI HABERLERI BEKLIYOR"

Gelinen asama itibariyla heyet üyeleri olarak tarihi bir sorumluluk üstlendiniz. Tüm dünya sizden gelecek hayirli ve müjdeli haberleri bekliyor. Liderlerin yönlendirmesi ile barisin temellerini atiyorsunuz. Isinizi kolaylastiracak her adimda biz variz.

"LIDERLERIN BULUSMASINA EV SAHIPLIGI YAPMAYA HAZIRIZ"

Liderler zirvesine de ev sahipligi yapmaya haziriz. Sizlerin bir araya gelmeniz bile dünyada umut sebebidir. Barisa giden yoldaki gayretlerinizin hayirli neticelere dönüsmesini temenni ediyorum. Her biri degerli dostum olan Devlet Baskanlariniza selamlarimi iletmenizi diliyorum."






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —